Mindenmás

Napi pakk: szépen melegszik vissza az idő Kecskeméten, a hivatalos megnyitóval startol ma a nyári olimpia Párizsban

Nagy nap ez a mai, kezdhetünk szurkolni a magyar bajnokoknak! Ma ugyanis a hivatalos megnyitóval elstartol a nyári olimpia Párizsban! Mindeközben Kecskeméten sem fogunk unatkozni, a világhírű virtuóz zongoraművész, komponista és zenei producer, Péter Bence koncertjével folytatódik a Kodály Művészeti Fesztivál. A legjobb pedig, hogy mindehhez kellemesen meleg időnk lesz városunkban, még nem fog ma kínozni bennünket a kánikula. Szurkolásra fel, meghoztuk a Napi pakkot minden hasznos infóval a reggeli kávéd mellé!

NÉVNAPOSOK, MICK JAGGER, SANDRA BULLOCK

Boldog névnapot Nektek,

  • Anna, 
  • Anikó,
  • Mózes,
  • Anita, Anett, Taddeus, Berill, Nina!

Izgalmas évfordulók, születésnapok köthetőek a mai naphoz:

  • 149 éve született Dr. Carl Gustav Jung svájci orvos, pszichiáter, az analitikus lélektan megteremtője.
  • 75 éve született Roger Taylor, a Queen együttes dobosa, zeneszerzője és vokalistája.
  • 60 éve született Sandra Bullock, Oscar-díjas és Golden Globe-díjas amerikai színésznő (Féktelenül, Aludj csak, én álmodom).
  • 57 éve született Jason Statham brit színész, producer, harcművész, visszavonult műugró (A szállító).
  • 81 éve született Mick Jagger, angol rockzenész, a Rolling Stones énekese.
  • 65 éve született Kevin Spacey amerikai színész (Közönséges bűnözők, Hetedik, Amerikai szépség).

KELLEMES, MELEG NAPUNK LESZ MA KECSKEMÉTEN

Pénteken túlnyomóan napos idő várható, az időként megjelenő felhőkből számottevő csapadék sehol sem várható, így nem kell esőtől tartanunk Kecskeméten. Az északi-északnyugati szél még élénk lehet. A friss hajnali órákat követően délután 27-32 fokot mutathatnak a hőmérők.

MA STARTOL A PÁRIZSI OLIMPIA

Július 26-án, pénteken a hivatalos megnyitóval veszi kezdetét a XXXIII. nyári olimpia a szerelem fővárosában, Párizsban. A világ legnagyobb sporteseményén 21 sportág 180 magyar sportolója (93 férfi és 87 nő) vesz részt, -tudatta a Magyar Olimpiai Bizottság-, akiknek mind-mind nagyon szurkolunk.

Jó kilátások, hogy a júniusi öt helyett most már hét aranyérmet jósol Magyarországnak a statisztikai elemzésekkel foglalkozó Gracenote a párizsi olimpiára. A legutóbbi becslés szerint a magyarok 23 érmet nyernek majd a játékokon, a hét győzelem mellé hat második és tíz harmadik helyet szereznek, ezzel pedig a 11. helyen zárnak majd az éremtáblázaton.

PÉTER BENCE KONCERTJÉVEL FOLYTATÓDIK KODÁLY MŰVÉSZETI FESZTIVÁL KECSKEMÉTEN

Programra is számíthatunk ma a Kodály Művészeti Fesztivál keretein belül. Nemes László Norbert és Irene Verburg a Holland Ifjúsági Vegyeskart vezényli ma, azaz július 25-én a kecskeméti Piarista templomban. A koncerten Kodály Zoltán mellett többek között Cyrillus Kreek, Franz Schubert, Francis Poulenc és Georgy Sviridov szerzeményei is hallhatóak lesznek. A mai programban a világhírű virtuóz zongoraművész, komponista és zenei producer, Péter Bence ad koncertet a Hírös Agóra Kulturális Központban. A zeneszerző kompozícióiban a pop elemei keverednek a rockkal és a klasszikus hangzásokkal. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb