Smart Kecskemét

Csökken a menetidő Kecskemét szívétől az M5-ös autópályáig

Elkészültek az 52. számú főút négysávosításának első építési ütemével, így csökken a menetidő Kecskemét szívétől az M5-ös autópályáig.

Befejeződtek Kecskeméten az 52-es főút négynyomúsításának I. építési ütemének kivitelezési munkálatai – közölte a beruházó Építési és Közlekedési Minisztérium.

GYORSABB ÉS BIZTONSÁGOSABB LETT AZ ÚT

A fejlesztés célja a városközpont és az M5 autópálya közötti eljutási idő csökkentése volt, valamint az, hogy mérsékeljék az útszakaszon tapasztalható torlódásokat. A fejlesztés során növelték a csomópontok áteresztő képességét is, így biztonságosabbá vált a közlekedés ezen a szakaszon. 

FELOLDOTTÁK A KORLÁTOZÁSOKAT

A nettó 4 milliárd Ft-ot meghaladó beruházás keretében megújult az 52-es főút 2 km hosszú belterületi szakasza, amelyen immár végig 2×2 sávon haladhat a forgalom. A mai napon a fejlesztéssel érintett úton – a Mária, Árpád körutak és a Vízmű utca, Könyves Kálmán körút között – feloldották az előzési tilalmat és a sebességkorlátozást is – írja a Magyar Építők. A munkálatokkal érintett területen 209 fát és mintegy 17.000 cserjét ültettek el.  A szükségszerűen kivágott fák pótlására – többek között az Izsáki út mentén – további 243 fát telepítettek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb