Sport

A párizsi olimpiai láng elaludt, de a paralimpiáé még csak most kezd izzani: letették az esküt a magyar csapat tagjai

Ugyan a párizsi olimpiai láng elaludt, de a paralimpiáé még csak most kezd izzani: ma letették az esküt a Magyar Paralimpiai Csapat tagjai, tudatta a Magyar Paralimpiai Csapat közösségi oldalán.

“EGYÜTT, ERŐSEBBEN MINT VALAHA”

Letették az esküt kedden az augusztus 28-án kezdődő és szeptember 8-ig tartó párizsi paralimpián versenyző magyar csapat tagjai. A budapesti Eiffel Műhelyházban tartott ünnepségen Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke azt kívánta a paralimpikonoknak, hogy minden váljon valóra abból, ami a fogadalmukban van. “Legyetek olyan büszkék arra, amik vagytok, és arra, amit tesztek, mint amilyen büszkék mi vagyunk rátok! Együtt, erősebben mint valaha!” – zárta beszédét.

39-EN VESZNEK RÉSZT A MAGYAR SPORTOLÓINK KÖZÜL A PARALIMPIÁN

Az eskütételnél a sportolók részéről a hetedik paralimpiájára készülő vívó, Krajnyák Zsuzsanna és az újonc sportlövő, Rescsik Csaba, a trénerek képviseletében Karnok Marcell para kajak-kenu edző, a hivatalos személyek nevében pedig Karakas Hedvig, a Látássérültek Nemzetközi Sportszövetségének sportbizottsági tagja mondta az eskü szövegét. A fogyatékkal élők seregszemléjén 39 fős magyar sportolói delegáció vesz részt. A csapat zászlaját az ötödik paralimpiáján szereplő úszó, Illés Fanni viszi majd a megnyitón.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb