Mindenmás

Napi pakk: esős, borongós napunk lesz ma Kecskeméten, startol a kiskunfélegyházi Libafesztivál

Ma igen kicsi az esély a napsütésre, egész nap szeles, esős időjárásra van kilátásunk Kecskeméten. Programokból így sem lesz hiány a közelünkben, startol ugyanis a kiskunfélegyházi Libafesztivál. Ragadd meg a kávéd, kortyolj egy nagyot és tarts közben ma is a Kecskemét365 híreivel, meghoztuk a legfrissebb reggeli infókkal a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Kornél, János, Lujza, Móric, Mór és Ludovika nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 39 éve jelent meg a Super Mario Bros című játék, melynek főszereplő figurája emblémává vált.
  • 47 éve már, hogy a General Motors bemutatta az első diesel autóját.
  • 28 éve halt meg Tupac Amaru Shakur rapper, zenész.

BORONGÓS, ESŐS NAPUNK LESZ MA

Pénteken sokfelé várható jelentős mennyiségű eső, elsősorban a Dunától keletre és délen, így Kecskeméten is záporok, zivatarok alakulnak ki. Késő délután dél felől csökkenhet a csapadékhajlam. Szeles idő várható, az északnyugati szelet a Dunántúlon többfelé viharos lökések kísérhetik. Napközben ismét nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: a Dunántúlon mindössze 9-16, a Duna-Tisza közén és északon 17-23, keleten 24-29 fok valószínű.

INDUL A KISKUNFÉLEGYHÁZI LIBAFESZTIVÁL

Libából készült ételek versenyével, jubileumi néptánctalálkozóval, Lúdas Matyi sakk- és futóversennyel, baromfitermékek vásárával és libamakett-festésével is készülnek a huszonötödik Libafesztiválra szeptember közepén Kiskunfélegyházán. Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója a programokat sorolva elmondta: a jubileumi Libafesztivál szeptember 13-án A kelme titkai című Csordás Katalin viseletkészítő népi iparművész és Szabó Árpád pliszírozó viseletkészítő, illetve Rapavi Réka fotográfus népművészeti kiállításmegnyitójával veszi kezdetét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb