Mindenmás

Napi pakk: 26 fokkal, és egy-egy záporral folytatjuk a hetet Kecskeméten, karbantartási munkálatokat végeznek a Szolnoki úton

Ma már szükség lehet az esernyőkre, nagy zuhétól azonban nem kell tartani, csak záporok tarkíthatják a napunkat Kecskeméten. Már most szólunk: útpadka karbantartási munkálatokat végeznek a Szolnoki úton, tehát közlekedjetek óvatosan, ha erre jártok! Mindezek mellett ma van Szent Gellért ünnepe, és Wolf Kati szülinapja is! Főzd le a reggeli forró kávéd, és olvass bele a keddi napi pakkunkba!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS SZENT GELLÉRT ÜNNEPE

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Gellért, Mercédesz, Gerda, Gerhárd, Mária, Meredisz és Zelda nevű olvasónak! Érdekességek:

  • ma van Szent Gellért ünnepe. Itáliai származású szerzetes, az első magyar vértanú, aki Szent István király szolgálatában Imre herceg nevelője, és a csanádi püspökség megszervezője volt.
  • 88 éve ezen a napon született Pásztor Erzsi, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes művész,
  • 77 éve Mihály Tamás, Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas basszusgitáros, zeneszerző (Omega együttes),
  • 52 éve Vujity Tvrtko, Pulitzer-emlékdíjas, horvát származású magyar író, újságíró, riporter,
  • 50 éve pedig Wolf Kati, énekesnő.

KELLEMES MELEG, EGY-KÉT ZÁPORRAL

Kedden nyugat-délnyugat felől egyre jobban megnövekszik majd a felhőzet, több helyen is kialakulhat eső, zápor, helyenként zivatar. Kecskemétre a délutáni órákra jósolnak némi csapadékot. A délies szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Napközben 26 fok köré melegszik a levegő hőmérséklet városunkban.

ÚTPADKA KARBANTARTÁSI MUNKÁLATOK ZAJLANAK

Útpadka karbantartási munkálatokat végeznek 2024. szeptember 23. és november 12. közötti időszakban a Szolnoki úton. A gépláncok két irányból végzik a feladatot; a városból kifelé haladva az aluljárótól, illetve befelé haladva a reptéri leágazástól. A munkálatok – az időjárás függvényében – munkanapokon 8.00 és 15.00 óra között zajlanak, amely időszakban szakaszos félsávos lezárásra kell számítani.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb