Mindenmás

Napi pakk: még egy utolsót rúg a nyár, és jön az igazi ősz Kecskemétre, ma startol a Kutatók Éjszakája

Izgalmas, programokban bővelkedő napunk lesz Kecskeméten, hiszen startol a Kutatók Éjszakája, ráadásul ma még élvezhetjük a nyárias időjárást is városunkban, mielőtt berontana az igazi ősz. Kortyolj egyet a kávédból, mutatjuk, mi vár rád ma a Hírös városban, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Adalbert, Albert, Vince, Adolf, Károly, Krisztián, Florentina, és Mirabella nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma ünnepeljük a vasút születésnapját annak emlékére, hogy 199 éve megnyílt az első vasúti pálya Angliában, Stockton és Darlington között.
  • 140 éve ünnepélyes keretek között megnyílt a budapesti operaház.
  • 103 éve Vácon megszületett Jancsó Miklós, Kossuth-díjas filmrendező. 
  • 45. születésnapját ünnepli Görög Zita fotómodell, műsorvezető, színésznő.
  • 61 éve az első Beatles dal felcsendült az Amerikai Egyesült Államokban. (She Loves You)

MÉG EGY UTOLSÓT RÚG A NYÁR ÉS MEGÉRKEZIK AZ IGAZI ŐSZ

Pénteken váltakozóan felhős-napos, de meleg időre van kilátás Kecskeméten. Ez lesz az utolsó melegebb napunk, mert már közeledik egy hidegfront, ami véget vet az indián nyárnak a városunkban. Élénk, erős lesz a déli, délnyugati szél, és nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az országban. A csúcshőmérséklet 29 fok körül alakulhat Kecskeméten.

IZGALMAS ESTÉNK LESZ MA, JÖN A KUTATÓK ÉJSZAKÁJA

Öt helyszínen – Baján, Kalocsán, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Lakiteleken – mintegy száz programmal készülnek a szervezők szeptember 27-28-án a Kutatók éjszakájára Bács-Kiskun vármegyében.

KÜLÖNLEGES ÉGI CSODÁBAN LEHET MA RÉSZÜNK

A csillagászok nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy a C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) üstökös az elkövetkező időszakban több egymást követő reggelen is látható lesz a napfelkelte előtti órában – írja a Live Science. Fontos hozzátenni, hogy üstökösök esetén a biztató előzetes számítások dacára sincs garancia a szabad szemes észlelésre, előfordulhat, hogy az objektum valamilyen esemény következtében mégsem lesz megfigyelhető.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb