Mindenmás

Napi pakk: szeles, de kellemesen meleg időjárást tartogat a kedd Kecskeméten, fokozott ellenőrzést végeznek a rendőrök az utakon

Még egy picit velünk marad a kellemes őszi időjárás Kecskeméten. Napközben 22 fokot is mérhetünk, ám a szél sem fog kímélni bennünket. Hajtsatok óvatosan az utakon, ugyanis fokozott ellenőrzést végeznek a rendőrök, viszont hoztunk egy tuti hírt is: csillaghullós estének nézünk elébe! Íme a mai reggel legfontosabb infói, tarts te is a Kecskemét365-tel!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A MAGYAROK NAGYASSZONYA

Nagyon boldog névnapot nektek: Koppány, Benedetta, Benedikta, Bettina, Brigitta, Demeter, Dömötör, Etelka, János, Semjén és Simeon! Érdekességek:

  • ma van a Magyarok Nagyasszonyának ünnepe. 1980-ban II. János Pál pápa ezen a napon szentelte fel a Szent Péter bazilika altemplomában az új magyar kápolnát, a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére.
  • 150 éve született gróf Bethlen István, aki 1921 és 1931 között Magyarország miniszterelnöke volt,
  • 77 éve Tímár Béla, Jászai Mari-díjas színész, rendező (Végre, hétfő; A Pendragon legenda),
  • 75 éve Sigourney Weaver színésznő (A nyolcadik utas: a Halál, Dolgozó lány, Szellemírtók),
  • 54 éve pedig Matt Damon Oscar-díjas színész (Good Will Hunting, Ryan közlegény megmentése).

FÁTYOLFELHŐS-NAPOS IDŐJÁRÁST HOZ A KEDD KECSKEMÉTRE

Kedden fátyolfelhős-napos időre van kilátás Kecskeméten, de néha vastagabb felhők is megjelennek az égen, viszont számottevő csapadék nem várható. Enyhébb lesz a hajnal, de helyenként köd, esetleg alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet. Az élénk, erős déli, délkeleti szélben 22 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban Kecskeméten.

FOKOZOTT ELLENŐRZÉS VAN AZ UTAKON

A rendőrök 2024. október 7. és október 13. között ismét fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak Magyarország közútjain, így Kecskeméten is számíthatunk az újabb akcióra. Ezúttal a vezetés közbeni mobilozásra fognak fókuszálni az egyenruhások.

CSILLAGHULLÓS ESTE

Október 8–9-én éri el maximumát a Drakonidák csillaghullása. Noha az esemény nem tartozik a leglátványosabb éves meteorzáporok közé, így is különleges rajról van szó: míg a legtöbb meteorcsoport tagjai a kora hajnali órákban figyelhetők meg, addig a Drakonidák sötétedés után bármikor felbukkanhatnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb