Mindenmás

Napi pakk: 22 fokkal folytatjuk a hetet Kecskeméten, ma megugrik az üzemanyagok átlagára

Igazán szép időben fog telni a csütörtöki napunk, majd betör a térségünkbe is a Kirk hurrikánból továbbfejlődött mérsékelt övi ciklon, ami kiadós esőt hoz Kecskemétre. De, előtte még kiélvezhetjük a csodás napot, akár 22 fok is lehet városunkban. Utazásnál vedd figyelembe, hogy fokozott ellenőrzést tartanak a rendőrök, és arra is érdemes lehet ügyelni, hogy ma megugranak az üzemanyagárak! Felejtsd el a reggeli álmosságot, és kezdd el a napot a Kecskemét365-tel!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS GUISEPPE VERDI

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Gedeon, Bendegúz, Dániel, Ferenc, Gida, Hajna, Lajos, Leó, Samu és Sámuel nevű olvasónak! Érdekességek:

  • 211 éve született Giuseppe Verdi olasz zeneszerző, korának legtöbbet játszott operaszerzője (Othello, Falstaff),
  • 101 éve Sándor Judit mezzoszoprán operaénekesnő,
  • 88 éve Dunszt Mária szoprán opera-énekesnő,
  • 71 éve pedig Schmidt Mária történész, a XX. és XXI. Század Intézet és a Terror Háza Múzeum főigazgatója, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense. 

LASSAN ÉRKEZIK A CSAPADÉK, ELŐTTE AZONBAN KELLEMES IDŐJÁRÁSUNK LESZ

Csütörtökön a Kirk hurrikánból továbbfejlődött mérsékelt övi ciklon hidegfrontja közelíti meg hazánkat, amelynek előterében erős délies áramlással meleg levegő érkezik fölénk. Először sok napsütésre van kilátás Kecskeméten, majd az esti órákban megérkezik a csapadék, eső, záporok, néhol zivatarok formájában. Az előrejelzések szerint erős, helyenként viharos lesz a déli, délnyugati szél. Hideg azonban nem lesz, a csúcshőmérséklet 22 fok körül alakul majd a Hírös Városban.

EMELKEDNEK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

Jelentős üzemanyagár emelkedés lesz október 10-től a kutakon, ugyanis a beszerzési árak jócskán emelkednek majd. A benzin esetében az árváltozás mértéke bruttó 8 forint lesz, míg a gázolajért bruttó 10 forinttal kell majd a kutaknak többet fizetni.

FOKOZOTT ELLENŐRZÉS VAN AZ UTAKON

A rendőrök 2024. október 13-ig ismét fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak Magyarország közútjain, így Kecskeméten is számíthatunk az újabb akcióra. Ezúttal a vezetés közbeni mobilozásra fognak fókuszálni az egyenruhások.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb