Mindenmás

Napi pakk: ma még kihasználhatjuk a lehűlés előtti jó időt, 22 fok lesz Kecskeméten, folytatódik a Tavaszi Kézműves Vásár

Végre, eljött a péntek, a hét utolsó munkanapja. Az időjárás is kedvezni fog ma nekünk, 22 fok és napsütés vár ma ránk Kecskeméten. Használjuk jól ki, mert hétvégére sajnos egy hidegfront csap le ránk és viszi el a jó időt. Ma folytatódik a Tavaszi Kézműves Vásár is városunkban, és szurkolhatunk kosarasainknak is a Messzi István Sportcsarnokban. Igyál egy jó feketét, mielőtt nekivágsz a mai napnak, a reggeli legfontosabb infókkal meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Karina, Gábor, Ella, Katalin, Gabriella és Simeon nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • A tuberkulózis (tbc) elleni küzdelem világnapja, annak emlékére, hogy Koch Róbert 1882. március 24-én ismertette a TBC kórokozójának, a Koch-bacillusnak a felfedezését. 
  • 149 éve Budapesten megszületett Harry Houdini mágus és szabaduló művész.
  • 112 éve született Joseph Barbera amerikai rajzfilmkészítő (Frédi és Béni, Tom és Jerry).
  • 55 éve született Szalay Gyöngyi olimpiai bronzérmes vívó.
  • 50 éve jelent meg a Pink Floyd legsikeresebb albuma, a Dark Side Of The Moon.

MA MÉG KIHASZNÁLHATJUK A JÓ IDŐT: 22 FOK ÉS NAPSÜTÉS LESZ KECSKEMÉTEN, AZUTÁN JÖN A LEHŰLÉS

Pénteken ismét napos-fátyolfelhős idő várható Kecskeméten, de egy érkező hidegfront hatására délután észak felől vastagodni kezd a felhőzet és néhol záporok, akár egy-egy zivatar is kialakulhat az Időkép előrejelzése szerint. Hajnalban 6, délután 22 fokot mérhetünk Kecskeméten.

MA A SOPRON ELLEN JÁTSZANAK A KECSKEMÉTI KOSARASOK

Izgalmas mérkőzésnek ígérkezik a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét és a Sopron KC összecsapása pénteken, a Messzi István Sportcsarnokban. Az utolsó hazai alapszakaszbeli megmérettetésre mindkét gárda két győzelemmel a háta mögött készül, s várja a parázsnak ígérkező derbit, írta szerkesztőségünknek küldött közleményében a kecskeméti klub.

MA IS VÁR A TAVASZI KÉZMŰVES VÁSÁR A DEÁK FERENC TÉREN

Szerdán kiköltözött a Deák Ferenc térre a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, ugyanis elstartolt az intézmény Tavaszi Kézműves Vására, ahol egészen március 25-ig a finomságok és portékák mellett ingyenes kültéri programokkal is várják az érdeklődőket. Pénteken így néz ki a repertoár:

március 24. péntek:

  • 16:30 – Pulius Emese és Lendvai Adél, a Kodály iskola művésztanára és növendéke
  • 17.00 Harmónia fuvolatrió (Szabó Zsuzsanna, Polyák Zsóka, Pulius Emese)
  • 17:30 – Kék Stúdió bemutatja – Örömzene – Polina Efremova (RU) és Korb Tamás

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb