Mindenmás

Napi pakk: tavaszias helyett ma is inkább őszies időjárás lesz Kecskeméten, ismét a közelben jár a Petőfi-busz

Folytatódik az őszre hasonlító időjárás Kecskeméten, ráadásul ma még a tegnapi napnál is hidegebb lesz. Kereken 140 évvel ezelőtt, ezen a napon született Juhász Gyula költő, programokat kínál ma számunkra a Katona József Könyvtár. Itt a reggeli Kecskemét365 Napi pakk az ébredéshez!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Izidor és Kerény nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 74 éve ezen a napon Washingtonban aláírták a NATO alapdokumentumát
  • 140 éve ezen a napon született Juhász Gyula költő, tanár, hírlapíró
  • 73 éve ezen a napon született Bangó Margit Kossuth-díjas roma előadóművész.
  • 55 éve ezen a napon először mutatott be a Magyar Televízió színes filmet
  • 51 éve ezen a napon halt meg Fenyő Miksa, a Nyugat című folyóirat alapítója, szerkesztője

FOLYTATÓDIK A SZELES, HŰVÖS IDŐ KECSKEMÉTEN

Ahogyan elkezdődött, úgy folytatódik a hét időjárás szempontjából Kecskeméten, sőt, holnap még egy kicsit hidegebbre számíthatunk. Holnap is megmarad az élénk, de inkább erős északi szél és némi csapadékra is számíthatunk, úgyhogy indulásnál érdemes lesz bedobni egy esernyőt a táskánkba. A hajnal csípős lesz, akár fagyhat is és napközben sem valószínű, hogy a hőmérséklet két számjegyű lesz.

PROGRAMOKAT KÍNÁL A KATONA JÓZSEF KÖNYVTÁR, KÖZELÜNKBEN LESZ A PETŐFI-BUSZ IS

A Kecskeméti Katona József Könyvtárban ma délután 17 órakor folytatódik a Kutatók, alkotók a könyvtárban című előadássorozat. A sorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a helyi kötődésű személyek munkájára. Ezúttal Beke József tanár úr látogat el q könyvtárba, hogy legújabb, Szólásszerű kifejezések Arany János költői műveiben című kötetét mutassa be a közönségnek, melyben beszélgetőtársa, Kriskó János televíziós szerkesztő fogja segíteni.

Más lehetőség is van a kikapcsolódásra, ugyanis a mai napon Lajosmizsén tartózkodik majd a Petőfi-busz, tehát ha valaki lemaradt volna róla Kecskeméten, érdemes lehet átugrani és megnézni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb