Mindenmás

Napi pakk: az igazán tavaszias idő még várat magára Kecskeméten, legyen ma nálunk esernyő, folytatódik az egyik előadássorozat a Katona József Könyvtárban

Még mindig nincs igazán tavasz Kecskeméten, pedig mi nagyon várjuk. Legyen ma nálunk esernyő, mert eleredhet az eső, de ha szerencsénk van, ma akár 20 fokig is melegedhet a levegő. Folytatódik a Középpontban a Katedra című előadássorozat a Katona József Könyvtárban, 68 éve ezen a napon hunyt el Albert Einstein, Nobel-díjas fizikus. Ez itt a reggeli Kecskemét365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Ilma és Andrea nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Műemlékvédelmi világnap
  • 68 éve ezen a napon hunyt el Albert Einstein német Nobel-díjas fizikus
  • 98 éve ezen a napon nyílt meg az első Budapesti Nemzetközi Vásár
  • 76 éve ezen a napon született James Woods amerikai színész
  • 41 éve ezen a napon felavatták a Nemzeti Történeti Emlékparkot, ahol a Feszty körkép látható
  • 31 éve ezen a napon elhunyt Benny Hill angol komikus színész, humorista és énekes
  • 93 éve ezen a napon született Kovács Dénes, Kossuth-, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, a Magyar Köztársaság Kiváló Művésze

MA SEM LESZ HIDEG KECSKEMÉTEN, DE ESŐ AZÉRT ELŐFORDULHAT

Még mindig nem szabadulunk a borús-esős időjárástól Kecskeméten, ma viszont akár hosszabb időkre is kisüthet a nap, a hőmérséklet pedig akár 20 fokig is felkúszhat. Ma a legtöbb napsütés északkeleten várható. Máshol több helyen kialakulhat záport, főként délen, délkeleten zivatar. A légmozgás élénk, erős marad, zivatarok idején újra előfordulhatnak viharos lökések. Hajnalban 5-10, délután 15-20 fokot mérhetünk.

FOLYTATÓDIK A KÖZÉPPONTBAN A KATEDRA ELŐADÁSSOROZAT

Ma folytatódik a Középpontban a katedra című előadássorozat a Katona József Könyvtárban. Az öt részes elméleti és gyakorlati előadássorozatban legfőképpen oktatási témákkal találkozhatunk, de nem csak pedagógusoknak ajánlott. Ma Dr. Deme Tamás tart előadást délután 16 órától, Miért nem nevelheti az értelmiség az ifjúságot? címmel a Katona József Könyvtárban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb