Kikapcs

Kecskemét365 Kikapcs: Föld napi programok, családi napok és bulik minden mennyiségben a hétvége kínálatában Kecskeméten

Megérkezett a hét utolsó munkanapja, s mi már nagyon készülünk a hétvégi kikapcsolódásra. Kecskemét most is számtalan szórakoztató, pihentető programmal kecsegtet bennünket, szemezgess belőlük, kapcsolj ki a hétvégén, meghoztuk a Kecskemét365 Kikapcsot!

CSALÁDI PIKNIKRE VÁR A KECSKEMÉTI ERDŐPARK A FÖLD NAPJA ALKALMÁBÓL SZOMBATON

Időpont: 2023. 04. 22. szombat 10.00 – 12.00

Helyszín: Kecskeméti Erdőpark, az Erdőpark megközelítése: a Fürdő parkolójának végén van egy kapu, azon be lehet jönni, majd a lejtőn leérve balra kell fordulni. Az út végén a nádtetős vadetetőnél érsz célba.

Április 22-én, szombaton a Föld napja alkalmából újabb eseményre invitálja a természet iránt érdeklődő kecskemétieket az Erdőpark. A 10 és 12 óra között kerül sor ugyanis az Erdőpark családi piknikjére, melynek keretében a résztvevők fákat ültethetnek, virágmagot vethetnek, a legkisebbek pedig felpántlikázhatják a csemetéket, tollasozhatnak, labdázhatnak, aztán megpihenhetnek egy kis harapnivalóval a plédeken.

EZEN A HÉTVÉGÉN LESZ A LEGLÁTVÁNYOSABB A LYRIDÁK METEORRAJ CSILLAGHULLÁSA

Időpont: április 22. és április 23.

Helyszín: lehetőleg fényszennyezettségtől távoli hely

A jelenség maximuma idén április 22-én és 23-án zajlik majd, a legtöbb meteorra a hajnal előtti órákban számíthatunk, amikor is akár óránként 10-15 fényjelenség is felbukkanhat az égen. A megfigyelést segítheti, hogy az újhold április 19-re esik, így a meteorhullás csúcsa alatt nem lesz különösebben zavaró a természetes fény.

MA NYITOTTA MEG KAPUIT A FLORAGORA VIRÁGOSKERT, AVAGY A KÖRNYEZETVÉDELEM JELES NAPJAI

Időpont: április 21-től

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ előtt, Kecskemét, Deák Ferenc tér 1, 6000

A Föld napja alkalmából induló hat alkalmas program első részeként ovisokkal és kisiskolásokkal építik meg a kertet, játékos programokkal fűszerezve, április 21-én, pénteken 9 órától, hogy aztán legyen hová elültetni az egynyári virágokat május 19-én, a Méhek világnapja alkalmából. Ma tehát több száz ovis és kisiskolás apró kezeinek és lelkesedésének segítségével megnyitotta kapuit a FlorAgora virágoskert a Hírös Agóra előtt. Föld napi játszótér, közös kertépítés, napsütés és vidámság zárja a hetet és egyben nyitja az egész éves programsorozatot. A gondos lurkók visszajárnak majd egész évben gondozni a virágoskertet.

KREATÍV CSALÁDI NAPRA VÁRNAK A CIFRAPALOTÁBA

Időpont: április 22. 10:00–14:00

Helyszín: Cifrapalota, Kecskemét, Rákóczi út 1, 6000

Kreatív családi napra várnak a szervezők A magyar nő című kiállításban. Április 22-én szombaton 10-14 óráig a Cifrapalotában kiállítás záró családi napra invitálnak minden érdeklődőt, melyen elkészítheted saját díszes legyeződet is.

A Kecskeméti Katona József Múzeum legújabb időszaki kiállítása egy kifejezetten magyar női portrékból álló magángyűjteményt mutat be, mely a 18. század elejétől a reformkor és a szabadságharc időszakán keresztül egészen a dualizmus koráig tartalmaz többek között hölgy, nemesasszony, parasztasszony képmásokat. Ezenkívül a 20. század elejéről és a két világháború közötti időszakból is kerülnek bemutatásra kiemelkedő darabok. A kiállítás alapkoncepciója és a magyar nő Schweiger-Lerchenfeld Amand német író szavaival így jellemezhető: „Öntudatosság és büszkeség nyilatkozik fellépésükben. Szellemes, mert az élet hevesen lüktet benne; érzelemdús, mert vérének heve ébren tartja. Az ország ügyei iránt éppoly élénken érdeklődik, mint férje, s nemzetének történelme gazdag az önfeláldozó nők megható vonásaiban.”

A magyar nő című kiállítás április 23-ig, vagyis vasárnapig látogatható.

EZEN A HÉTVÉGÉN IS KIKAPCSOLÓDHATSZ A MALOM MOZI FILMJEIVEL

Helyszín: Kecskemét, Korona u. 2, 6000

ÉRKEZIK A VÁSZONRA A NEMZET ARANYAI CÍMŰ FILM

A film hősei azok a magyar vízilabda-legendák, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot.

IDŐPONTOK

2023. 04. 21.   16:30   19:30
2023. 04. 22.   13:00   16:30   19:30
2023. 04. 23.   13:00   16:30   19:30

IZGULHATSZ A SZUPERCELLA CÍMŰ FILM PERGŐS ESEMÉNYEIN

William egész életében arról ábrándozott, hogy apja nyomdokaiba lépve ő is viharvadász legyen. A legendás apát évekkel korábban egy szupertornádó ragadta el. Azóta a tornádók üldözése igazi üzletté változott, a katasztrófaturizmus pedig virágzik. A tinédzser elszökik otthonról és apja volt kollégájával ered egy hurrikán nyomába, ám a régmúlt idők óta a tornádók csak nagyobbá és pusztítóbbá váltak. Eközben William édesanyja kétségbeesetten keresi fiát, nem is sejtve, hogy éppen minden idők legnagyobb vihara, egy szupercella készül lecsapni a környékre, veszélyeztetve nemcsak a viharvadászok, de a környékbeliek életét is.

IDŐPONTOK

2023. 04. 21.   18:00
2023. 04. 22.   18:00
2023. 04. 23.   18:00

BULIZD ÁT A HÉTVÉGÉT A KECSKEMÉTI ÉJSZAKÁBAN

GOOSE BAR CLUB

Időpont:  április 22. 22.00 – 04.00

Helyszín: Kecskemét, Batthyány u. 1-7, 6000

Éld át újra a 00′ es évek hangulatát. A Flashback csapata még jól emlékszik az akkori idők gondtalanságára, ezért április 22 -én el is hozzák ezt az érzést Kecskemétre.

ÁPOLÓ KLUB

Időpont: április 22. 19.00

Helyszín: Kecskemét, Olimpia u. 14, 6000

A méltán híres Csajok a csúcson utazó cirkusz április 22-én Kecskemét városába érkezik! Az est folyamán a következő világszámokat lehet tetten érni:

  • I’M DOROTHY
  • NOVA PROSPECT
  • THE BLINDMIRRORS

További infókat ITT találsz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb