Mindenmás

Napi pakk: legyen ma nálunk esernyő Kecskeméten, elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat mára Bács-Kiskunra

A hét első két napján zavartalan, tavaszias időjárásunk volt, ma azonban több, mint valószínű, hogy esős napunk lesz a Hírös városban. Ma lenne 58 éves a Republic legendás énekese, Bódi László (Cipő), Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai bajnok úszónő pedig 34. születésnapját ünnepli a mai nap. Ez itt a Kecskemét365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Tímea és Irma nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Nemzetközi Sajtószabadság Napja
  • 124 éve ezen a napon jött létre a Ferencváros Torna Club, az FTC
  • 138 éve ezen a napon született Medgyaszay Vilma, Kossuth-díjas színésznő, kiváló művész
  • 58 éve ezen a napon született Bódi László (Cipő) rockénekes, zeneszerző, dalszerző, a Republic együttes énekese
  • 34 éve ezen a napon született Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok úszónő
  • 44 éve ezen a napon Margaret Thatcher lett Nagy-Britannia első női miniszterelnöke
  • 154 éve ezen a napon meghalt Füredi Mihály népdal énekes, bariton operaénekes, dalszerző, népdalgyűjtő, színész

ESŐS NAPUNK LEHET MA KECSKEMÉTEN, AZ OMSZ ELSŐFOKÚ RIASZTÁST ADOTT KI BÁCS-KISKUNRA

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára Bács-Kiskun vármegyére, villámlás és jégeső miatt. Szerdán főként a dunántúli, középső és északi tájakon számíthatunk többfelé esőre, záporra, másutt szakadozott lehet a felhőzet. A középső tájak kivételével élénk, nyugaton és északkeleten erős lehet az északi szél. A csúcshőmérséklet 15 és 23 fok között alakulhat, keleten, délkeleten lesz melegebb, míg a legalacsonyabb értékeket a tartósan felhős, csapadékos tájakon mérhetjük.

DR. SÁNDOR ILDIKÓ NÉPRAJZKUTATÓ TART MA ELŐADÁST A KATONA JÓZSEF KÖNYVTÁRBAN

Hagyományaink rendkívüli erővel bírnak: legyen szó egy-egy ünnepkörhöz kapcsolódó szokásról vagy éppen a saját magunk alkotta tradícióról, egy családban, közösségben rendszeresített megemlékezés óhatatlanul összébb kovácsolja annak tagjait. Erről tart előadást Dr. Sándor Ildikó, ma délután 16 órakor a Katona József Könyvtárban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb