Kikapcs

Kecskemét365 Kikapcs: nagyot pörög az idei nyár első kecskeméti hétvégéje, jönnek a német gólyalábasok és teli leszünk a felújított Városháza programjaival

Nagyot pörög az idei nyár első kecskeméti hétvégéje, német gólyalábasok jönnek városunkba és teli leszünk a felújított Városháza programjaival is a Hírös városban. Nem utolsó sorban a mozik is csak rád várnak, és koncert is lesz városunkban. Szemezgess a hétvége legígéretesebb programjaiból, itt a Kecskemét365 Kikapcs!

A HÉTVÉGÉN KECSKEMÉTRE ÉRKEZIK NÉMETORSZÁG EGYIK LEGSIKERESEBBB GÓLYALÁBAS CSAPATA

Időpont: június 4. 10:00

Helyszín: Kecskemét Főtér

Ámulatba ejtő produkcióval kedveskedik a gyerekeknek június 4-én, vasárnap 10 órától a Ciróka Bábszínház. A növény és állatvilág csodálatos lényei érkeznek ugyanis hozzánk a Hírös városba a Stelzen-Art Németország egyik legsikeresebb gólyalábas csapatának előadásában.

MESEKONCERT LIMONÁDÉVAL

Időpont: június 3. 11:00

Helyszín: Ciróka Bábszínház

Családi koncert a Ciróka udvarán limonádéval. Danny Bain és Ágoston Béla zenés-mesés hangszerbemutatója és zenés revüje. Hallottál már olyan harsonáról, ami konyhai mosogatóból készült és steel drummal (léleklábassal) kísérik? Vagy mit szólnál egy bolgár duda és ghánai xilofon duóhoz? Danny Bain és Ágoston Béla közös koncertjén mesék, dalok, zenebohóc műsor, nevetséges rímek és bolondos történetek szórakoztatják a közönséget, akik még a zenébe is becsatlakozhatnak sípolós kutyajátékokkal. Ez nem csupán egy gyerekkoncert, hanem egy zenés revü, mely egyszerre szórakoztat, ámulatba ejt és elragadtat.

ELSTARTOLT A FELÚJÍTOTT VÁROSHÁZA ÜNNEPSÉGSOROZATA

JÚNIUS 4. VASÁRNAP

9:30 – Helyszín: Városháza
Városházi kulisszatitkok – barangolás a felújított Városháza épületében
Betekintés nyílik olyan terekbe, amelyek a nagyközönség számára egyébként nem nyitottak. Kiderül, hogy milyen a kilátás a harangjáték teraszáról, vagy hol és miért használtak a restaurátorok nagy mennyiségű kenyérbelet. Megtekinthetőek lesznek a levéltár szekrényein az ’56-os golyóbelövések nyomai is, sőt még a padlástér tetőkibúvó ablakán is kikukkanthatnak az érdeklődők.

A szervezők tájékoztatása szerint a korlátozott létszám miatt nem tudnak további jelentkezőket fogadni.

10:00-18:00 – Helyszín: Főtér
Ivan Gontko vásári bábos mutatványosokat és vándorverkliseket megidéző játékával a régi idők hangulatát hozza el Kecskemét főterére.

10:00-18:00 – Helyszín: Romkert
Szecessziós kézműves foglalkozás
Stencilezéssel egyedi, szecessziós motívumokkal ellátott vászontáska készítése és kerámia díszek festése.

10:00 – Helyszín: Városháza előtti sétány
Stelczen Art: Virágok és pillangók – gólyalábas utcaszínház

A Stelzen-Art Németország egyik legnagyobb és legsikeresebb gólyalábas csapata. Az előadásban a növény- és állatvilág csodálatos lényei, virágok és pillangók jelennek meg a legkáprázatosabb színekben és formákban.

10:00 – Helyszín: Városháza Díszterem
A magyar nyelvű oktatás és hitélet helyzete Kárpátalján

Előadó: Jakab Eleonóra a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (Beregszász) tanára, a Beregszászi Keresztény Értelmiségiek Szövetségének alapító elnöke. Közreműködik: Baráth László tárogatóművész (Zenta)

11:00 – Helyszín: Városháza I/13-as terem
Keresztes Nagy Árpád: Krisztus urunk és a furulya – mese hangszerbemutatóval
Hogyan, s kitől kapta a magyar juhász a furulyát?
S a kanásznak miért nincs? S ha a juhásznak van, mi haszna belőle? Furulyaszó, kobozpengés, ördögi dudanóták biztosan lesznek az előadás alatt. S ha mindezek táncos kedvüket előcsalogatják, magukat vissza ne fogják!

12:00 – Helyszín: Romkert
Pályi János: Vitéz László – vásári bábjáték
A mai világban is szükségünk van olyan szerethető példaképekre, akik legalább képzeletünkben vagy akár a bábszínházban jól elagyabugyálják azt, aki rosszat tesz velünk s a világgal. Ez a valaki most itt van, nemes egyszerűséggel csak Vitéz Lászlónak hívják! Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték, melyet vásári mutatványok bemutatója előz meg.

12:00 – Helyszín: Városháza Díszterem
A székelykeresztúri Petőfi-kultúra kialakulása és máig ható ereje
Előadó: Sándor-Zsigmond Ibolya (Székelykeresztúr) muzeológus, helytörténeti kutató. Közreműködik: Lőrincz Zsuzsanna versmondó (Palics)

15:00 – Helyszín: Városháza I/13-as terem
Teatro Golondrino: A szökevény – marionettszínházi előadás
A szavak nélküli mese főhőse egy macska, akinek az a feladata, hogy a gondjára bízott ládát őrizze. Semmi sem szökhet ki belőle, még egy lélegzetvételnyi lehelet sem. Egy óvatlan pillanatban azonban mégiscsak kiszabadul egy szökevény…
Alkotó és előadóművész: Christophe Croës (Franciaország)

15:00 – Helyszín: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház
Szente Vajk – Galambos Attila – Juhász Levente: Kőszívű 50. előadás – Jókai Mór regénye alapján

A három Baradlay fivér történetében a függetlenségére törekvő magyar nemzet, a családi, a baráti és bajtársi kapcsolatokat mindenekfelett tisztelő magyarok, és az igaz szerelem legyőzhetetlensége mutatkozik meg. Jókai történetének minden szereplője annyira eleven és vibráló színekkel megfestett figura, hogy szinte leugranak a regény lapjairól. A musicalváltozatban a cselekmény minden fontos mozzanata helyet kapott, az intenzív érzelmeket hordozó zene pedig még nagyobb bepillantást enged a figurák lelki utazásába, amely a legszédítőbb mélységeket és magasságokat járja be.

Az előadásra elfogytak a jegyek!

16:00 – Helyszín: Romkert
Matija Solce (Ljubiana): Pulcinella – vásári bábjáték
A paravános bábelőadás komikus helyzetek sorozata. A magyarországi Vitéz László bábfigura olasz megfelelőjére, Pulcinella karakterére épít, aki nem ismer sem tekintélyt, sem félelmet. A hagyományoktól eltérően ennek a történetnek azonban nincs győztese!

17:00 – Helyszín: Tér a Térben
Brass cirkusz, avagy Mese a tubatigrisről és a trombitaparipákról – Méhes Csaba és a Brass in the Five koncertje

A zenekar fergeteges belépőjét követően kezdődhet a világraszóló előadás, amely elővarázsolja a cirkuszvilág felejthetetlen figuráit: bűvészt, illuzionistát, bohócot, állatidomárt, kötéltáncost, cirkuszi lovakat, félelmetes tigrist… Egy órányi vidám játék, önfeledt móka és nevetés, vérpezsdítő élő brass muzsikával.

17:00-20:00 – Helyszín: Főtér
Egymásba kapaszkodva
Egyedi látványvilágú táncművészeti kompozíciók, élőszobor performansz a Kecskemét City Balett táncművészeinek közreműködésével.

18:00 – Helyszín: Országzászló
Ünnepi megemlékezés a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából
Ünnepi beszédet mond: Toth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere.

19:30 – Helyszín: Városháza Díszudvar
Ki szívét osztja szét – gálakoncert

A produkció Magyarország több, mint 1000 éves történelmét eleveníti meg népszerű dalok segítségével. Azt est folyamán felcsendülnek az István a király rockopera legnépszerűbb dallamai, a Kormorán együttes slágerei és a legszebb nemzeti érzelmű szerzemények.
Közreműködnek: Mészáros Árpád Zsolt, Fehér Lili, Ragány Misa, Torma Emese, Nagy Szilárd
A zenekar vezetője: Szűcs Norbert
Producer: Nagy Szilárd és Szűcs Norbert

21:45 – Helyszín: Városháza előtti sétány
Stelczen Art: Virágok és pillangók
– gólyalábas utcaszínház világító látványelemekkel

EZEN A HÉTVÉGÉN IS KIKAPCSOLÓDHATSZ A MALOM MOZI FILMJEIVEL

Helyszín: Kecskemét, Korona u. 2, 6000

JÖN A MOZIVÁSZONRA A PÓKEMBER – A PÓKVERZUMON ÁT

Időpont:

2023. 06. 02.   15:00   18:00
2023. 06. 03.   12:00   15:00   18:00
2023. 06. 04.   12:00   15:00   18:00

Miles Morales átrepül a Multiverzumon, ahol találkozik a Pókemberek csapatával, akik épp a puszta létezésükéret küzdenek. Amikor a hősök összecsapnak, Milesnak újra kell definiálnia, mit jelent hősnek lenni.


VÁR AZ OTTHON MOZI IS A HÉTVÉGÉN: JÖN A FILMVÁSZONRA AZ AKKOR ÉJJEL CÍMŰ SZÍNES, FELIRATOS, FRANCIA KRIMI

Időpont:

  • 2023.06.02. péntek, 20:00
  • 2023.06.03. szombat, 20:00

Azt mondják, hogy minden nyomozónak van egy bűnténye, ami kísérti, egy ügy, ami jobban felkavarja, mint a többi, anélkül, hogy feltétlenül tudná, miért. Amikor egy fiatal nő hátborzongató meggyilkolása megrázza a francia Alpok egyik kisvárosát, a rendőrség nyomozni kezd a tettes után, a két kijelölt nyomozó pedig csak erre az ügyre összpontosít.


BULIZD ÁT A HÉTVÉGÉT A KECSKEMÉTI ÉJSZAKÁBAN

ÁPOLÓ KLUB

Időpont: június 2. 19.00

Helyszín: Kecskemét, Olimpia u. 14, 6000

Beton.Hofi az Ápoló Klubban! Fergeteges koncert, garantált kikapcsolódás a pénteki kecskeméti éjszakában.













Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb