Mindenmás

Napi pakk: esős napra van ma kilátásunk Kecskeméten, este teljes útzár lesz a Dózsa György úton

A rövid napos időszakok mellett sokfelé kialakulhat akár ismétlődő jelleggel is zápor ma Kecskeméten, de amennyire kiszámíthatatlan lehet ma az időjárás, annyira biztosak a jó programok a Hírös városban. Ma folytatódnak a Városháza ünnepi programjai és az Ünnepi Könyvhét is izgalmas eseményekkel kecsegteti a könyvek szerelmeseit. Azt is jó, ha tudod, este teljes útzár lesz a Dózsa György úton, így érdemes kerülnöd, ha arra járnál. Igyál egy jó kávét, reggelizz bőségesen, mi pedig szállítjuk neked ma is a legfrissebb híreket, meghoztuk a Kecskemét365 Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Medárd, Ágnes, Vilmos, Tas, Ellák és Helga nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 156 éve koronázták meg I. Ferenc József királyt és Erzsébet királynét.
  • 88 éve született Koltai János színész, rendező, a Madách Színház társulatának tagja (Szomszédok – Gábor Gábor).
  • 67 éve született Besenyei Péter műrepülő versenyző, repülőoktató, berepülőpilóta.
  • 57 éve született Julianna Margulies amerikai színésznő (Vészhelyzet, A férjem védelmében).
  • 61 éve született Nick Rhodes billentyűs, zeneszerző, a Duran Duran együttes tagja.

ESŐS NAPRA VAN MA KILÁTÁSUNK KECSKEMÉTEN

Csütörtökön, Medárd napján folytatódik a fülledt idő, a rövid napos időszakok mellett sokfelé kialakulhat akár ismétlődő jelleggel is zápor, zivatar, helyenként felhőszakadásra is számíthatunk Kecskeméten és környékén. A korai órákban 15, napközben 26 fokot mérhetünk.

MA ESTE TELJES ÚTZÁR LESZ A DÓZSA GYÖRGY ÚTON

2023. június 8. 23:00 óra és 2023. június 9. 01:00 óra között, legfeljebb 20 perces időtartamban teljes szélességében lezárják a Dózsa György út 6. szám előtti útszakaszt – közölte szerkesztőségünkkel Kecskemét MJV Önkormányzata.

MA IS SOK-SOK PROGRAM VÁR A FELÚJÍTOTT VÁROSHÁZA ÜNNEPSÉGSOROZATÁNAK KERETÉBEN

Hatalmas ünnepségsorozat vette kezdetét a Hírös városban június 4-én: megújult ugyanis Kecskemét egyik ikonikus épülete, a méltán híres, gyönyörű szecessziós Városházánk. Ebből a jeles alkalomból egy héten át sok-sok programmal ünneplünk Kecskeméten, így a mai nap kínálata is teli van színes és változatos eseményekkel. Mutatjuk, mire számíthatsz csütörtökön.

JÚNIUS 8. (CSÜTÖRTÖK)

16:00-18:00 Szecessziós kézműves foglalkozás
Stencilezéssel egyedi, szecessziós motívumokkal ellátott vászontáska készítése és kerámia díszek festése.
Helyszín: Városháza főbejárat

16:00-18:00 Városházi szelfi pont
A Városháza előcsarnokában felállított szelfigép segítségével feledhetetlen, örök emléket készíthet egy varázslatos szecessziós miliőben. Az itt készült fotók azonnal kinyomtathatók, elküldhetők e-mailen vagy akár meg is oszthatók a közösségi oldalakon.
Helyszín: Városháza előcsarnoka

17:30 Szecessziós minták – linómetszés és nyomat készítése
Próbálta már a linómetszést? Készített textilre egyedi nyomatokat? A kézműves workshopon lépésről lépésre megtanulhatják ezeket a technikákat és elkészíthetik saját alkotásaikat.
Helyszín: Cifrapalota

18:00 Bán János: Hunyadi – könyvbemutató
A népszerű történelmi regénysorozat 12. kötete Angyal a kapuk felett címmel jelenik meg és ezzel a magyar irodalom történetében egyedülálló, epikus vállalkozás lassan a végéhez közeledik. A Hunyadi János élettörténetét feldolgozó sorozat több évtizedes kutatómunkára alapozva, regényes, olvasmányos formában mutatja be a XV. századi Magyarország mindennapjait, és azokat a karaktereket, akik meghatározói voltak ennek a korszaknak.
A szerzővel beszélget: Kriskó János kulturális szakújságíró
Helyszín: Városháza Díszterem

19:00 Szabó Balázs Bandája koncert
Szabó Balázs előadói pályáját gitárosként kezdte, a koncertezés mellett utcaszínházasként tevékenykedett és évekig bábszínészként is dolgozott. 2009-ben, Kecskeméten alapította meg a Szabó Balázs Bandáját. A magyar népzenéből táplálkozó, teljesen egyedi, határbontó és műfajépítő megszólalással az elmúlt években Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává érett. A Városháza átadója alkalmából egy különleges koncerttel készül.
Helyszín: Városháza Díszudvar

FOLYTATÓDNAK AZ ÜNNEPI KÖNYVHÉT PROGRAMJAI IS

Június 6-án, kedden kezdetét vette az év egyik legmeghatározóbb könyves rendezvénysorozata Kecskeméten, a 94. Ünnepi Könyvhét. A június 10-ig tartó rendezvénysorozat számos programot vonultat fel a könyvek szerelmesei számára, sőt az érdeklődők csütörtöktől szombatig látogathatják az alkalomból rendezett könyvvásárt is a Piaristák terén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb