Közélet

Csütörtökön jönnek a legújabb bejelentések: Kormányinfót tart Gulyás Gergely

Július 27-én, csütörtökön 12 órakor jönnek a legfrissebb bejelentések: Kormányinfó lesz. A holnapi sajtótájékoztató érdekessége, hogy Gulyás Gergely miniszter mellett nem Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő lesz jelen, hanem Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár tart sajtótájékoztatót – szúrta ki a Szeged365.hu.

Mint írták, a Kormányinfó témája nem derült még ki, a szokásos „Mit, miért tesz a kormány?” címet viseli, de a kormány előzetes jelzése alapján a szerdai kormányülés kiemelt témája volt az infláció és itt azt is megvizsgálták, hogy milyen további lépéseket kell tenni az egyszámjegyű infláció mielőbbi elérése érdekében. Mindezek alapján akár új kormányzati bejelentések sem kizárhatók a csütörtöki Kormányinfón.

SZÓ LEHET A KÖLTSÉGVETÉS HELYZETÉRŐL, A GAZDASÁG KILÁTÁSAIRÓL ÉS A FORINT ÁRFOLYAMÁRÓL IS

Portfolio szerint emellett kiemelt téma lehet a tájékoztatón a költségvetés helyzete, a gazdaság kilátásai, miután ezen a téren is egyre inkább kedvezőtlen fejlemények érkeznek. Valamint szóba kerülhet a forint árfolyama is két okból: egyrészt a szerdai kereskedésben hirtelen jelentős gyengülést szenvedett el, másrészt az elmúlt 1 hétben minden fontosabb gazdaságpolitikus megnyilvánult az árfolyam kérdésében.

Ahogy mindig, úgy most is élő szöveges tudósítással jövünk majd a Kormányinfóról a Kecskemét365.hu-n.

Forrás: szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb