Mindenmás

Napi pakk: fülledt, nyári meleg napunk lesz ma Kecskeméten, startol az Ősök Napja és csillagászati bemutató lesz a főtéren

Igazi kánikulai idő vár ránk ma Kecskeméten, egészen 35 fokig szöknek fel a hőmérők higanyszálai térségünkben. Izgalmas programokkal is kecsegtet a mai nap bennünket: csillagászati bemutató lesz este a főtéren, valamint startol az Ősök Napja is Bugacon. Mutatjuk, mit tartogat a péntek Kecskeméten, már be is készítettük a kávéd mellé a legfontosabb napindító információkat, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Dominika és Domonkos nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 148 éve halt meg Hans Christian Andersen dán meseíró, költő, regényíró és elbeszélő (A kis hableány).
  • 123 éve Skóciában megszületett Erzsébet brit anyakirályné, Strathmore grófjának kilencedik gyermekeként.
  • 122 éve született Louis Armstrong a huszadik század egyik legkiválóbb zenésze, a jazz úttörője.
  • 82 éve halt meg Babits Mihály költő, író.
  • 69 éve született Udvaros Dorottya, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.
  • 61 éve, 36 éves korában valószínűleg gyógyszertúladagolás következtében meghalt Marylin Monroe.

FÜLLEDT KÁNIKULÁRA ÉS ESTI ZIVATAROKRA SZÁMÍTHATUNK MA KECSKEMÉTEN

Pénteken a nap túlnyomó részében felhőtlen napsütésre és 35 fokos kánikulára számíthatunk Kecskeméten. A fülledt idő már előrejelzi, az esti órákban térségünkbe érkező zivatarok jövetelét is.

MA INDUL AZ ŐSÖK NAPJA BUGACON

Hatalmas jurtatáborral vár minden érdeklődőt augusztus 4. és 6. között az Ősök Napja hagyományőrző rendezvény Bugacon. A Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző ünnepét az idén hetedik alkalommal rendezik meg.

TÁVCSÖVES CSILLAGÁSZATI BEMUTATÓ LESZ MA A FŐTÉREN

A Hírös városban augusztus 4-én, pénteken, a főtéren leshetjük a csillagokat az Egy Hét a Csillagok Alatt országos csillagászati programsorozat keretében, az MCSE Kiskun Csoport és a Kecskeméti Planetárium szervezésében. A Járdacsillagászat Kecskemét szívében elnevezésű program során sötétedéstől, távcsöves bemutatón keresztül szemlélhetjük a csillagos égboltot, természetesen csak derült idő esetén.

MÁTÓL MEGINT EMELKEDNEK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

További jelentős üzemanyagár emelkedés lesz mától a hazai kutakon, jelentette be a Holtankoljak.hu. A benzin nagykereskedelmi árát bruttó 5 forinttal emelik, míg a gázolajért bruttó 15 forinttal kell többet fizetniük a benzinkutaknak a nagykereskedők felé. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb