Mindenmás

Napi pakk: Helló, szeptember! Verőfényes napsütésben kezdődik a suli, mutatjuk a változásokat az utakon és a közösségi közlekedésben Kecskeméten

Páros lábbal rúgta ránk az ajtót szeptember első reggele, indul az iskola, most már igazán felpörögnek a hétköznapok Kecskeméten. Ha ma útra kelsz, jó, ha tudod, mától változik a közösségi közlekedés városunkban és az utakon is lesz némi változás. Meghoztunk minden hasznos infót a sulikezdésre, itt a Kecskemét365 Napi pakk, a reggeli kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Egyed, Egon, Tamara, Ignác, Artúr, Gedeon, Noémi és Bella nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • ma van II. világháború emléknapja. 1939-ben Németország megtámadta Lengyelországot – és ezzel kezdetét vette a “II. nagy háború”, amelyet az utókor II. világháborúként ismer. Világszerte ezen a napon emlékeznek meg a 6 évig tartó, Európát megviselő pusztító és embertelen időszakról.
  • 37 éve, ezen a napon találták meg az 1912-ben elsüllyedt Titanic roncsát. Francia és amerikai tudósok Robert Ballard vezetésével találták meg, Új-Fundlandnál.
  • 151 éve született Brüll Adél, asszonynevén Diósy Ödönné, aki Léda néven Ady Endre múzsája volt.
  • 66 éve született Gloria Estefan, énekesnő, a latin popzene képviselője.

VERŐFÉNYES NAPSÜTÉSBEN STARTOL MA A SULI KECSKEMÉTEN

Pénteken sok napsütésre számíthatunk Kecskeméten és környékén, s csapadéktól sem kell tartanunk a hét utolsó munkanapján. A kora reggeli órákban 14, míg délután 28 fokra van kilátás a Hírös városban.

MÁTÓL INDUL AZ ŐSZI MENETREND A KECSKEMÉTI KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSBEN

Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. tájékoztatása szerint az Izsáki úti útlezárás fokozatos feloldása, a Dózsa György út és az Izsáki út Vízmű utcai csomópontig terjedő útszakaszának 2023. augusztus 28-31. között zajló folyamatos átadása miatt a Kecskemét Megyei Jogú Város közigazgatási határán belül közlekedő menetrend szerinti helyi autóbuszjáratok tekintetében az alábbi menetrendi változások kerülnek érvényesítésre 2023. szeptember 1-től (péntektől).

FORGALMI REND VÁLTOZÁSOKRA IS SZÁMÍTHATUNK KECSKEMÉTEN

A 44-es és a 445-ös utak csomópontjában, az úgynevezett Repülős körforgalomban a direkt ág (Bypass-ág) megnyitása csütörtökön megtörtént, valamint az 52-es számú főút négynyomúsítása miatt kiépített ideiglenes forgalomkorlátozás is megszűnt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb