Mindenmás

Napi pakk: szerdán is napsütéses időjárásunk lesz Kecskeméten, már megtekinthető a Farkas Gábor építész életétművét bemutató kiállítás a Hírös Agórában

Szerdáin is napsütéses időjárásunk lesz Kecskeméten, délutánra viszont már megjelenhetnek a felhők a fejünk felett. 41 évvel ezelőtt, ezen a napon lépett újra színpadra súlyos balesete után Stevie Wonder, már megtekinthető a Farkas Gábor építész életétművét bemutató kiállítás a Hírös Agórában, egészen szeptember 24-ig. Ez itt a szerdai Kecskemét365 napi pakk, hogy jól induljon a nap!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Kornél nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 101 év ezen a napon született Charles Brown amerikai bluesénekes, zongorista, zeneszerző
  • 54 éve ezen a napon először lépett színpadra John Lennon és Yoko Ono a Plastic Ono nevű csapattal
  • 41 éve ezen a napon lépett újra színpadra súlyos balesete után Stevie Wonder
  • 34 éve ezen a napon, 53 éves korában meghalt Ratkó József, József Attila-díjas költő
  • 26 éve ezen a napon meghalt Szebehely Győző magyar-amerikai csillagász, gépészmérnök, egyetemi tanár, az Apollo űrhajók egyik pályatervezője

SZERDÁN IS NAPSÜTÉSES IDŐJÁRÁSUNK LESZ KECSKEMÉTEN

Az előző pár naphoz hasonló, napsütéses időjárásra számíthatnunk Kecskeméten szerdán, a délutáni órákban viszont már egyre több felhő jelenhet meg az égen, csapadékra viszont nem kell számítani.

Szerdán már többfelé szűrhetik fátyolfelhők a napsütést, és a délután második felében, valamint az esti órákban egy közeledő hidegfront hatására már záporok, zivatarok is kialakulhatnak északnyugaton és nyugaton, Kecskeméten viszont ez holnap még nem valószínű. Sokfelé élénk lesz a déli-délnyugati szél, majd estefelé északnyugaton már északnyugatira fordul a légmozgás. Reggelre helyenként pára, köd képződhet. Hajnalban 9 és 18, délután 28 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.

MÁR MEGTEKINGHETŐ FARKAS GÁBOR, YBL- ÉS PRIMISSIMA DÍJAS ÉPÍTÉSZ ÉLETMŰVÉT BEMUTATÓ KIÁLLÍTÁS AZ AGÓRÁBAN

Farkas Gábor főként építészeti tevékenysége révén ismert. Kevesen tudták és tudják, hogy középiskolás korában kezdődött „barátsága és szerelme” a grafikával, amely tovább erősödött az egyetemi évek alatt. A vázlatok rajzolása során olyan vonalbiztonságot szerezhetnek, melynek birtokában bátrabban kirándulhatnak az örömvonalas grafikai önkifejezés és alkotás világába. Az Ybl- és Primissima díjas építész életművét bemutató kiállítás egészen szeptember 24-ig megtekinthető a Hírös Agóra Kodály termében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb