Mindenmás

Napi pakk: borús idővel indul a hetünk Kecskeméten, ma van a magyar nyelv napja

Borús, felhős idővel indítjuk a hetet Kecskeméten, időnként az eső is eleredhet, de azért van esélyünk arra, hogy megússzuk szárazon a nap nagy részét. Neves évfordulót is ünneplünk: ma van a magyar nyelv napja, és Klebelsberg Kuno kultúr- és tudománypolitikus, a második Magyar Királyság kultuszminiszterének szülinapja. Igyál egy jó erős feketét és kezdd a reggelt a Kecskemét365 híreivel, meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Szilvia, Jenő, Bulcsú, Szaniszló, Miklós, Kilián, Arkád és Eugén nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 234 éve írta Benjamin Franklin egy barátjának a következő szavakat: “Semmi sem biztos a világon, csak a halál és az adó”.
  • Ma van a magyar nyelv napja, az államnyelvvé nyilvánítás emlékére.
  • 148 éve született Klebelsberg Kuno kultúr- és tudománypolitikus, a második Magyar Királyság kultuszminisztere. Szegeden, a Fogadalmi templom altemplomában helyezték örök nyugalomra.
  • 68 éve született Whoopi Goldberg amerikai színésznő (Ghost, Apáca-Show).
  • 55 éve Brian Jones, a Rolling Stones gitárosa megvette azt a házat Sussexben, melyben A. A. Milne Micimackót írta.

FELHŐS, BORONGÓS IDŐNK LESZ MA KECSKEMÉTEN

Hétfőn erősen felhős, borongós időre számíthatunk Kecskeméten és környékén, időnként több helyen is kialakulhat kisebb eső térségünkben.

MA INDUL A FAKITERMELÉS A MILLIOMODIK HEKTÁR ERDŐBEN

Az elkövetkező időszakban a Milliomodik hektár erdőben fakitermelést terveznek végrehajtani, továbbította szerkesztőségünknek Kecskemét önkormányzata Szabó Lajos erdőmérnök, Kecskemét erdeinek erdészeti szakirányítója tájékoztatását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb