Mindenmás

Napi pakk: hat fokkal és széllel köszönt ránk a csütörtök Kecskeméten, továbbra is fokozott ellenőrzés van a vármegyei utakon

Jó reggelt, Kecskemét! Elérkezett a csütörtök, a tegnapi esős nap után ma javarészt száraz időre számíthatunk a Hírös városban, a szél viszont megerősödik. Napközben hat fok lesz, továbbra is tart a fokozott rendőri ellenőrzés a Bács-Kiskun vármegyei utakon. A legfontosabb pedig: már csak 10 nap és itt a karácsony! Ez itt a csütörtöki Napi pakk, tarts velünk ma is!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Szilárd, Bertold és Szilárda nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Hűség napja Magyarországon. Sopronban 102 éve népszavazás kezdődött arról, hogy a város Magyarországhoz vagy Ausztriához tartozzon-e. 24 072 szavazatból 15 343 Magyarország, 8227 Ausztria és 502 érvénytelen lett, ezóta nevezik Sopront a hűség városának.
  • 65 éve ezen a napon született Nyertes Zsuzsa Jászai-díjas színművésznő.
  • 89 évvel ezelőtt, ezen a napon mutatták be a Meseautó című filmet
  • 520 évvel ezelőtt, ezen a napon született Nostradamus francia orvos és asztrológus jövendőmondó
  • A legfontosabb pedig: már csak 10 nap és itt a karácsony!

HAT FOK KÖRÜLI IDŐJÁRÁS ÉS ERŐS SZÉL LESZ CSÜTÖRTÖKÖN

Szerdán országszerte borongós, esős időjárás volt jellemző, csütörtökön viszont lassan elkezd elvékonyodni a felhőzet, ennek köszönhetően csökken a csapadék valószínűsége. Kecskeméten erősen szeles, 6 fok körüli időjárásra számíthatunk napközben.

Csütörtökön elkezd elvékonyodni a felhőzet, a Tiszántúlon és északkeleten, valamint a nyugati régiókban lehetnek még erősen felhős, borongós területek. Csökken a csapadék valószínűsége Kecskeméten is, elszórtan, elsősorban keleten-északkeleten lehet eső, zápor, este esetleg havas eső. A Dunántúl nagy részén és a középső tájakon élénk, erős lesz az északnyugati szél. Napközben 4-10 fokot mérhetünk.

TOVÁBBRA IS TART A FOKOZOTT ELLENŐRZÉS AZ UTAKON

Országos akciót tart a rendőrség a héten az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő emberek célzott kiszűrésére. Az akciót az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján tartják december 11. és 17. között a kecskeméti utakon is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb