Közélet

Megalakult az új képviselő-testület Kecskeméten, az újraválasztott polgármester szerint nem állhat meg az építkezés a városban

Nem állhat meg Kecskeméten az építkezés, folytatni fogunk mindent, amit elkezdtünk – fogalmazott Kecskemét újraválasztott polgármestere a város önkormányzatának alakuló közgyűlésén.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a képviselő-testület előtt álló öt év „nem csupán egy új időszak kezdetét jelenti, hanem lehetőséget arra, hogy Kecskemétet még jobb hellyé tegyük, mégpedig közösen” – mondta. Mint kiemelte, három kulcsfontosságú területet kell a fókuszba helyezni: hangsúlyt kell kapnia a munkahelyteremtés mellett a kecskeméti családok megélhetési biztonságának is – tette hozzá.

ERŐSÍTENI KELL A HELYI GAZDASÁGOT

Szükségesnek ítélte a helyi gazdaság további erősítését, az oktatás és képzés, valamint a közösségi közlekedés és úthálózat továbbfejlesztését. Szintén szükségesnek tartja egy modern városüzemeltetési rendszer kiépítését és egy új ifjúsági koncepció kidolgozását, de továbbra is kiemelt feladatnak tekinti az egészégügyi és szociális ellátás megerősítését, illetve a szolgáltatások bővítését. A polgármester stratégiai fontosságú területnek nevezte a közbiztonságot, amelynek javítása kiemelt figyelmet igényel. A tervei között szerepel egyebek mellett egy városőrség életre hívása mesterséges intelligencia felhasználásával és a térfigyelő-kamera hálózat továbbfejlesztése is.

KIEMELT SZEREPET KAP A FENNTARTHATÓSÁG

Hangsúlyozta azt is, hogy a harmadik terület „a biztatóbb, jobb jövő lehetőségének közös megteremtése”. Kiemelt szerepet kell kapnia a fenntarthatóságnak is „legyen szó környezetünk védelméről, közösségeinkről, értékeink gyarapításáról vagy éppen városrészeink építéséről” – fogalmazott. A kecskeméti, 21 tagú képviselő-testületből tizenhárman a Fidesz-KDNP-t képviselik, öten a Szövetség a Hírös Városért Egyesület – DK – LMP – Zöldek – MSZP – Párbeszéd- ZÖLDEK – tagjai, egy-egy politikus pedig a Civil Összefogás Városunkért Egyesületé, a Magyar Kétfarkú Kutya Párté és a Mi Hazánké.

BÁN JÁNOS LETT AZ ALPOLGÁRMESTER

A közgyűlés tagjai közül Engert Jakabné alpolgármesterként a közneveléssel, a civil szervezetekkel és egyházakkal, az ifjúsággal és családpolitikával, a szociális és gyermekjóléti, illetve esélyegyenlőséggel kapcsolatos, valamint az egészségüggyel összefüggő feladatokért felel az elkövetkező években. A szintén képviselő Fekete Gábor a vagyongazdálkodásért, a városstratégiai dokumentumokért, a város- és infrastrukturális fejlesztésekkel összefüggő feladatokért, a városüzemeltetésért, a testvér- és partnerkapcsolatokért, valamint a sporttal kapcsolatos teendőkért felel alpolgármesterként.

A képviselők alpolgármesternek választották Bán Jánost is, aki kulturális és kommunikációs, idegenforgalommal, illetve városmarketinggel és városimázs építéssel kapcsolatos feladatokkal foglalkozik majd.

GAÁL JÓZSEF A GAZDASÁGI KÉRDÉSEKKEL FOG FOGLALKOZNI

Társadalmi megbízatású alpolgármesterként Gaál József gazdasági kérdésekkel, térség- és iparfejlesztéssel, illetve foglalkoztatáspolitikával, szakképzési, lakhatási és egyetemi kérdésekkel foglalkozik majd, és az ezzel összefüggő életminőséggel, környezetvédelemmel és fenntarthatósággal, valamint energiahatékonysággal kapcsolatos ügyekben segítené a polgármester munkáját. Homoki Tamás szintén társadalmi megbízatású alpolgármesterként a helyi közösségi közlekedés szervezéséért, fejlesztéséért, és az ezzel összefüggő városfejlesztési feladatokért, közlekedéssel és közlekedésbiztonsággal, forgalomszabályozással, valamint közterülettel és közbiztonsággal kapcsolatos teendőkért felel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb