Mindenmás

Napi pakk: kellemes őszi időnk lesz ma Kecskeméten, a kenyér világnapján

Szép, napsütéses szerdára ébredhettünk Kecskeméten, 18 fok körüli idő lehet a Hírös városban. Ma van a kenyér világnapja és 101 éve, hogy megalapították a Disney rajzfilmkészítő céget. Keverd meg a kávéd, meghoztuk mellé a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Gál, Ambróz, Ambrus, Aranka, Aurélia, Auróra, Bedő, Gallusz, Gellért, Gerhárd, Hédi, Hedvig, Lehel, Lél, Lelle és Margit nevű Olvasóinknak.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a kenyér világnapja. A svájci székhelyű Pékek Világszövetsége 2001-es kongresszusán döntött úgy, hogy október 16. legyen a kenyér világnapja.
  • 159 éve Szegeden megszületett Cserzy Mihály író (Az öreg Szeged, Kint a pusztán).
  • 101 éve megalapították a Disney rajzfilmkészítő céget.

NAPOS, SZÉP IDŐNK LESZ MA KECSKEMÉTEN

Szerdán szép, napos idő várható Kecskeméten, csapadéktól nem kell tartanunk. Olykor-olykor feltámadhat a keleti-délkeleti szél, de többnyire mérsékelt marad a légmozgás térségünkben. Napközben 13-18 fokot mutathatnak a hőmérők Kecskeméten és környékén.

LEZÁRJÁK AZ M5-ÖS EGYIK CSOMÓPONTJÁT

Az M44-es gyorsforgalmi út építése miatt október 15-től lezárják az M5-ös autópálya 74. számú csomópontját Kecskemét térségében, és csak a Kecskemétről Budapest irányba utazók hajthatnak fel az M5-ös autópályára – jelentette be Pántya József, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) útépítési beruházások támogatásáért felelős helyettes államtitkára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb