Mindenmás

Napi pakk: felhős nap és 10 fok vár ránk ma Kecskeméten, útburkolat javítási munkálatok kezdődnek Szentkirály térségében

Felhős napra ébredhettünk ma Kecskeméten, maximum 10 fokig szökik fel a hőmérő higanyszála városunkban. Jeles ünnep is kapcsolódik a mai naphoz, 8 éve, március 16-a a Magyar zászló és címer emléknapja. Ha közlekedsz, jó, ha tudod, útburkolat javítási munkálatok kezdődnek Szentkirály térségében, egészen májusig forgalomkorlátozásra számíthatunk. Kapd kézbe a kávéd, kortyolj egy nagyot, meghoztuk a Napi pakkot a reggeli legfrissebb infókkal!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Henrietta, Bálint, Valentin, Henrik és Eszmeralda nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 8 éve ez a nap a Magyar zászló és címer emléknapja.
  • 113 éve született Gerevich Aladár vívó, minden idők legeredményesebb magyar olimpikonja.
  • 130 éve halt meg Puskás Tivadar, Európa első telefonközpontjának megalkotója, a telefonhírmondó feltalálója.
  • 112 éve Megalakult a Vas- és Fémmunkások Sport Clubja, a mostani Vasas SC.
  • 48 éve meghalt T-Bone Walker amerikai blues-gitáros, énekes, dalszerző, az “elektromos” blues úttörője.

FELHŐS – NAPOS IDŐNK LESZ MA KECSKEMÉTEN

Felhős napunk lesz csütörtökön Kecskeméten, a jó hír, hogy a mainál lényegesen jobb időre számíthatunk térségünkben, akár még a nap is kisüthet felettünk. Hajnalban 0 fokra számíthatunk, de napközben akár 10 fokig is felszökhet a hőmérő higanyszála.

MA ÚTBURKOLAT JAVÍTÁSI MUNKÁLATOK KEZDŐDNEK SZENTKIRÁLY TÉRSÉGÉBEN

Az M44-es gyorsforgalmi út Szentkirály – Lakitelek közötti szakaszának kivitelezését végző Közgép Zrt. tájékoztatása szerint 2023. március 16-án kezdetét veszi a 4622-es és 4623-as jelű utak burkolatmegerősítése. A munkálatok előreláthatólag május közepéig tartanak, addig  folyamatos jelzőőrös forgalomirányítás mellett haladhat a forgalom az adott útszakaszon – tudtuk meg önkormányzati forrásainktól.

Borítókép: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb