Mindenmás

Napi pakk: napsütéssel búcsúztatjuk a hetet Kecskeméten, kezdődik a nyári időszámítás, ma órát állítunk

Napsütéssel búcsúztatjuk a hetet Kecskeméten, csupán az egyre inkább megerősödő szél árnyékolhatja be kicsit napunkat. Ne felejtsd, ma kezdődik a nyári időszámítás, így órát állítunk, hajnali 2-kor most előrefelé, hajnali 3-ra tekerjük a mutatót. Ma még a Hírös város vendége lesz a Petőfi múzeumbusz és a SZÍN-TÁR Fesztivál előadásai is folytatódnak. Kortyolj egyet a kávédból, pihenj sokat, és tarts ma is a Kecskemét365 híreivel, meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Emánuel és Tormás nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma óraállítás. A nyári időszámítás kezdete.
  • 92 éve született Leonard Simon Nimoy amerikai színész, filmrendező, énekes, költő és fotóművész (Spock a Star Treckben).
  • 66 éve született Barta Alfonz “Talfi” zenész és zeneszerző, az EDDA zenekar alapító tagja.
  • 183 éve először készült sikeres fotó a Holdról.

NAPOS IDŐNK LESZ MA KECSKEMÉTEN, AMIT CSAK AZ ERŐS SZÉL ÁRNYÉKOL BE EGY KICSIT

Vasárnapra túlnyomóan napos idő várható Kecskeméten, csak a fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést. A megnövekvő gomolyfelhőkből este nyugat felől egyre többfelé eleredhet az eső térségünkben. Hajnalban 6, délután 17 fokra számíthatunk városunkban.

NE FELEJTSD, MA ÓRÁT ÁLLÍTUNK

A nyári időszámítás mindig március utolsó vasárnapján kezdődik, ami azt jelenti, hogy idén 26-án, azaz ma kell átállítani az óráinkat Kecskeméten. Hajnali 2-kor most előrefelé, hajnali 3-ra tekerjük a mutatót. A nyári időszámítás egészen október 29-ig tart majd. Az óraátállítás miatt változik egyes vonatok és buszok menetrendje is vármegyénkben.

MA MÉG LÁTOGATHATÓ LESZ A PETŐFI MÚZEUMBUSZ

Csütörtökön begördült a Petőfi Sándor 200. születési évfordulójának alkalmából mozgó múzeumbusz a kecskeméti Szent István szoborhoz, ahol megelevenedik híres költőnk karaktere, valamint életművének kiemelkedő darabjaiba nyerhetnek bepillantást az érdeklődők. Ma még 10.00-18.00 óra között megnézheted a kiállítást, mielőtt tovább gurul a múzeumbusz.

FOLYTATÓDIK A 14. SZÍN-TÁR SZÍNMŰVÉSZETI EGYETEMEK TALÁLKOZÓJA

Sokszínű repertoárral és országosan elismert rendezők produkcióival elindult március 23-án immáron 14. alkalommal a SZÍN-TÁR Fesztivál, vagyis a Színművészeti Egyetemek Találkozója a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház szervezésében. A mai programok:

március 26. vasárnap 17.00
Kelemen László Kamaraszínház
Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház- és Film Kar (Kolozsvár): Édes Anna – para-frázis

19.30
Ruszt József Stúdiószínház
Színház- és Filmművészeti Egyetem: Figaro házassága
Az előadás után szakmai beszélgetés.

Borítókép: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb