Mindenmás

Napi pakk: egy nappal rövidebb a hét, ma sem szabadulunk a felhőktől Kecskeméten, előadások lesznek ma a Katona József Könyvtárban és a színházban is

Véget ért a hosszú hétvége, ilyenkor törvényszerű lenne, hogy megérkezik a napsütéses időjárás. Ma ez viszont kevésbé valószínű, gomolyfelhős napunk lesz Kecskeméten, sőt, záporok is kialakulhatnak, akár jégeső kíséretében is. Olvasásnépszerűsítő előadás lesz ma a Katona József Könyvtárban, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban pedig a Luxemburg grófja című darabot tekintheti meg a közönség. Jó reggelt, ez itt a Kecskemét365 Napi pakk, tarts velünk ma is!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk Janka és Zsanett nevű olvasóinknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 71 éve ezen a napon megszületett Kocsis Zoltán, Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző és karmester
  • 111 éve ezen a napon megszületett Joseph Stein amerikai musical forgatókönyvíró
  • 98 éve ezen a napon megszületett Miklósy György színművész, szinkronszínész
  • 54 éve ezen a napon meghalt Benedek Marcell, Kossuth-díjas irodalomtörténész, esztéta, író, műfordító, színházigazgató
  • 63 éve ezen a napon megszületett Stephen Duffy zeneszerző, énekes, gitáros
  • 6 éve ezen a napon meghalt  Bokros László festőművész, grafikus, szobrász

HOLNAP SEM SZABADULUNK A FELHŐKTŐL KECSKEMÉTEN

A tegnapihoz hasonlóan ma sem szabadulunk a gomolyfelhőktől Kecskeméten, ráadásul zivatarok is kialakulhatnak a városban, akár jégeső kíséretében is. Időnként élénk, nyugaton erős lesz az északi-északkeleti szél, zivatarok környezetében pedig viharos széllökésekre lehet számítani. A csúcshőmérséklet 24 és 29 fok között alakulhat.

ELŐADÁSOK A KATONA JÓZSEF KÖNYVTÁRBAN ÉS A SZÍNHÁZBAN

Olvasásnépszerűsítő előadássorozat folytatódik ma a Katona József Könyvtárban. “Nem középiskolás fokon…” – Buddhizmus – a lélek és Isten nélküli vallás? címmel rendeznek ma előadást a könyvtárban, az előadó pedig nem más, mint Dr. Farkas Attila Márton egyiptológus, kulturális antropológus, vallástörténész, főiskolai adjunktus lesz. Az esemény délután 17 órától kezdődik, bővebb információ ITT található.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban pedig este 19 órától tekinthetjük meg a Luxemburg Grófja című előadást, Szente Vajk rendezésében. A darab hossza 165 perc, ehhez tartozik egy szünet is. Az előadásról bővebb információ ITT olvasható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb