Mindenmás

Napi pakk: 25 fokra és egy kis zuhéra is számíthatunk Kecskeméten, ma kezdetét veszi a 94. Ünnepi Könyvhét

A mai nap időjárásában lesz minden Kecskeméten: kapunk egy kis napsütést, felhőket a fejünk fölé és még zuhé is jöhet a Hírös városba. Ez azonban ne szegje kedved, mert programokban bővelkedni fogunk ma rendesen: folytatódnak a felújított Városháza ünnepségsorozatának programjai és ma elstartol a Ünnepi Könyvhét is a Hírös városban. Idd meg a kávéd és tarts ma is a Kecskemét365 híreivel, meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Róbert, Nándor, Berengár és Énok nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 129 éve született Boncza Berta (Csinszka) költő, Ady Endre felesége.
  • 83 éve született Tom Jones, többszörös Grammy-díjas walesi énekes, színész (Delilah, Sex bomb).
  • 213 éve Bécsben megszületett Dreher Antal, osztrák nagyiparos, sörgyártó cég alapító.
  • 65 éve született Prince, Oscar-, Golden Globe- és hétszeres Grammy-díjas amerikai zenész, énekes és dalszövegíró. (Purple Rain).

ESŐS, FÜLLEDT NYÁRI NAPUNK LESZ MA KECSKEMÉTEN

Szerdán a gomolyfelhős-napos időben elszórtan ismét számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra Kecskeméten és környékén. A hőmérséklet sokat nem esik vissza 25 fokra számíthatunk, a csapadékos időjárás miatt pedig igen fülledt lehet a levegő térségünkben. A reggeli órákban 15 fokot mérhetünk, míg napközben 25 fokra számíthatunk Kecskeméten.

FOLYTATÓDNAK A FELÚJÍTOTT VÁROSHÁZA ÜNNEPSÉGSOROZATÁNAK PROGRAMJAI

Hatalmas ünnepségsorozat vette kezdetét a Hírös városban június 4-én: megújult ugyanis Kecskemét egyik ikonikus épülete, a méltán híres, gyönyörű szecessziós Városházánk. Ebből a jeles alkalomból egy héten át sok-sok programmal ünneplünk Kecskeméten, így a mai nap kínálata is teli van színes és változatos eseményekkel. Mutatjuk, mire számíthatsz szerdán.

Június 7. (szerda)

16:00-18:00 Szecessziós kézműves foglalkozás
Stencilezéssel egyedi, szecessziós motívumokkal ellátott vászontáska készítése és kerámia díszek festése.
Helyszín: Városháza főbejárat

16:00-18:00 Városházi szelfi pont
A Városháza előcsarnokában felállított szelfigép segítségével feledhetetlen, örök emléket készíthet egy varázslatos szecessziós miliőben. Az itt készült fotók azonnal kinyomtathatók, elküldhetők e-mailen vagy akár meg is oszthatók a közösségi oldalakon.
Helyszín: Városháza előcsarnoka

17:30 Élményfestés a Cifrapalotában!
Egy különleges programra, a szecessziós Tungsram plakát újraalkotására várják az érdeklődőket, alkotni vágyókat.
Helyszín: Cifrapalota

18:00 Orosz István: Apakönyv – A 94. Ünnepi Könyvhét megnyitója
A kötetet bemutatják: Orosz István (a kötet szerzője, Kossuth-díjas grafikusművész, animációsfilm-rendező, író, a Nemzet művésze), Dr. Füzi László (irodalomtörténész, a Forrás folyóirat főszerkesztője), valamint Kriskó János kulturális szakújságíró.
Orosz István az Apakönyv című kötetével 7 éve elhunyt édesapjának, dr. Orosz Lászlónak állít emléket. A szépirodalmi és egyben dokumentarista mű hiteles korrajz a fiatal generációk számára, egyben pedig kellemes nosztalgiázást kínál a tősgyökeres kecskemétieknek.
Helyszín: Katona József Könyvtár, Nagyterem

20:00 Púder
Az előadásban a páratlanul gazdag mozarti életmű vidám oldalát ismerhetik meg a nézők, sok zenével, sok tánccal fűszerezve. A legendás francia Napkirály, XIV. Lajos Versailles-ban varázslatos udvari világot teremtett, egy káprázatos “színházi játékvilágot” rendezett be, ez a korszak volt az udvari balett fénykora.
Közreműködnek: Kecskeméti Szimfonikus Zenekar Vonósszekciója és ismert, professzionális táncművészek
Helyszín: Városháza Díszudvar

MA LESZ AZ ÜNNEPI KÖNYVHÉT HIVATALOS MEGNYITÓJA KECSKEMÉTEN

Június 7-én, szerdán 18 órakor Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia ünnepi köszöntőjével nyitja meg hivatalosan a 94. Ünnepi Könyvhét kecskeméti programsorozatát. A Katona József Könyvtárban elhangzó beszédet egy helyi kötődésű alkotó könyvbemutatója fogja követni. Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész memoárokból, naplókból, hivatalos dokumentumokból és saját emlékeiből merítve állított emléket a híres Katona József-kutató édesapjának, Orosz Lászlónak a dokumentarista, életrajzi könyvében, melynek címe Apakönyv. A szerzőt és művét korábban részletekben megjelentető Forrás folyóirat főszerkesztőjét, Füzi Lászlót Kriskó János szerkesztő-műsorvezető fogja kérdezni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb