Mindenmás

Napi pakk: ma megérkezik a hőség a Hírös városba, ezzel együtt pedig életbe lép a másodfokú hőségriasztás

Ugyan már a hétvégén is nagyon meleg volt Kecskeméten, a java még csak most jön: pokolian meleg lesz egész héten a városban, ma kapásból 36 fokig melegedhet a levegő. Pontosan ezért másodfokú hőségriadó van érvényben az egész országban, dél körül és kora délután ne tartózkodjunk a napon, ha megtehetjük. Ez pedig itt a hét első Kecskemét365 Napi pakkja, az ébredéshez!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Amália nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRÉNT

  • 167 éve ezen a napon megszületett Nikola Tesla, a váltóáram rendszer feltalálója
  • 74 éve ezen a napon megszületett Dunai Tamás, Jászai Mari-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja
  • 172 éve ezen a napon meghalt Louis Daguerre francia feltaláló, tájkép- és dekorációfestő, a fényképezés egyik úttörője
  • 85 éve ezen a napon Howard Hughes 91 óra alatt körberepülte a földet
  • 69 éve ezen a napon megszületett Neil Tennant a Pet Shop Boys együttes énekese
  • 50 éve ezen a napon meghalt Somogyi Erzsi, kétszeres Kossuth-díjas színésznő

MA MEGÉRKEZIK A HŐSÉG KECSKEMÉTRE

Hétfőtől berobban a forróság a Hírös városba, fülledt, meleg időre lehet számítani a hét első napján Kecskeméten. Dél környékén és kora délután is magas lesz az UV sugárzás, így ha megtehetjük, ilyenkor ne tartózkodjunk napon.

A Dunántúlon és északon helyenként zápor, zivatar is kialakulhat, Kecskeméten viszont semmiféle csapadékra nem számíthatunk hétfőn. A nyugati-északnyugati szél többfelé élénk, helyenként erős lehet. 32-37 fokos kánikulára készülhetünk.

NEM CSAK MA, EGÉSZ HÉTEN NAGYON MELEG LESZ, ÉLETBE LÉP A MÁSODFOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS

Az egész országra másodfokú hőségriasztás van érvényben mátol – ezt Müller Cecília, országos tisztifőorvos rendelte el még pénteken. Azt javasolja, hogy a legmelegebb órákban lehetőség szerint ne tartózkodjunk a napon. Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását 2023. július 10-én (hétfő) 00.00 órától 2023. július 12-én (szerda) 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére. A hőség különösen veszélyes a kisgyermekekre, az idősekre, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élőkre nézve, így arra kérik a teljes lakosságot – kiemelten a kockázati csoportba tartozókat –, hogy ennek figyelembevételével tervezzék jövő heti teendőiket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb