Mindenmás

Napi pakk: hidegfront hoz ma lehűlést Kecskemétre, programokkal vár az Agóra és a Szórakaténusz Játékmúzeum is

A hét második napján egy kicsit visszaesik a hőmérséklet a Hírös városban, ugyanis az országot egy hullámzó hidegfront éri el. Öt éve ezen a napon hunyt el a legendás sportkommentátor, Szepesi György, aki az angolok elleni 6:3-as meccset is közvetítette. Programokkal vár ma minket a Hírös Agóra és a Szórakaténusz Játékmúzeum és műhely is, ez pedig itt a Kecskemét365 nap pakk, a kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Kristóf és Jakab nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 205 éve ezen a napon meghalt Dugonics András, az első magyar regény, az Etelka írója
  • 152 éve ezen a napon az amerikai Seth Wheeler szabadalmaztatta a WC papírt
  • 120 éve megszületett Vaszy Viktor zeneszerző, karmester, érdemes és kíváló művész
  • 31 éve ezen a napon megkezdődött a huszonötödik újkori Nyári Olimpia Barcelonában
  • 5 éve ezen a napon 96 éves korában meghalt Szepesi György, rádiós sportkommentátor, aki a londoni 6:3-at közvetítette
  • 40 éve ezen a napon megjelent a Metallica együttes első albuma, a Kill ’Em All, amit az első thrash metal albumnak tartanak

EGY HIDEGFRONT HŰTI MA LE AZ IDŐT KECSKEMÉTEN

Kedden egy hullámzó hidegfront alakítja az időjárást, a napos időszakok mellett nyugat, délnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé, több hullámban kell számítani záporokra, zivatarokra. Heves zivatarok is nagy eséllyel lehetnek felhőszakadás, jégeső és károkozó szélrohamok kíséretében. A délnyugati, majd északnyugatira forduló szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül, megerősödik. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: az ország északnyugati felén 23-29, délkeleti felén 30-35 fok várható.

BABAVÁRÓ KEDD ESTÉT TARTANAK MA A HÍRÖS AGÓRÁBAN

Babaváró kedd estét tartanak ma a Hírös Agórában, a program egyébként minden hónapban ismétlődik és ingyenes is. Júliusban ez lesz az utolsó alkalom, Néma Attiláné Ella, dúla, szülésfelkészítő, babamasszázs oktató tart előadást, Babagondozás és babamasszázs – Természetesen jó! – címmel. A program ingyenes, viszont bejelentkezést igényel, amit erről IDE KATTINTVA lehet több infót megtudni. Kezdés 17 órakor.

ÚJRAKEZDŐDNEK A KREATÍV DÉLELŐTTÖK A SZÓRAKATÉNUSZBAN

Újrakezdődnek a nyári szünidei kreatív délelőttök a Szórakaténusz Játékmúzeum és műhelyben, ezúttal a textiljátékok hetén különféle technikákkal lehet majd állatfigurákat, csodaszép batikolt anyagokat készíteni. Kedden színes filcanyagból, sablonok segítségével készülnek majd az egyszerű filcfigurák, varrással. A résztvevők megtanulhatják a rozmaringos öltést is. Kezdés 10 órától, bővebb információ a program Facebook-eseményénél érhető el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb