Mindenmás

Napi pakk: kánikula nélkül, 30 fok körüli időjárással érkezik a hétfő Kecskeméten, a héten még megtekinthető Szemadám György kiállítása az Agórában

Indul egy újabb hét Kecskeméten, ezúttal kánikula nélkül: miután tegnap egy kicsit lehűlt a levegő Kecskeméten és környékén, ma kellemes, 30 fok körüli időjárásunk lesz. Az esernyőt azért érdemes magunknál tartani, napközben ugyanis előfordulhat egy-egy zápor. Ma ünnepli 57. születésnapját Joanne Kathleen Rowling angol írónő, a Harry Potter regények szerzője, a héten pedig még megtekinthető Szemadám György kiállítása az Agórában. Jó reggelt, ez itt a Kecskemét365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Oszkár nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 137 éve ezen a napon Bayreuthban a Wagner ünnepi játékok alatt meghalt Liszt Ferenc zeneszerző
  • Ma ünnepli 57. születésnapját Joanne Kathleen Rowling angol írónő, a Harry Potter regények szerzője
  • 88 éve ezen a napon Hódmezővásárhelyen megszületett Antal Imre, Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, újságíró, műsorvezető, riporter
  • 75 éve ezen a napon megnyílt az Úttörővasút, ahol a vasutas szolgálatot gyerekek látták el
  • 59 éve ezen a napon a Ranger-7 amerikai űrszonda leszállt a Holdra, és onnan képeket sugározott
  • 8 éve ezen a napon meghalt Sinkó László, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas színész, rendező

KÁNIKULKA NÉLKÜL INDUL AZ ÚJABB HÉT KECSKEMÉTEN

Miután vasárnapra egy kicsit lehűlt a levegő Kecskeméten, hétfőn 30 fok körüli időjárással indul a hét a Hírös városban. Nem lesz kánikula, a napot néhol felhők is eltakarhatják és zápor is előfordulhat a hét első napján. Többfelé élénk, helyenként erős lehet az északnyugati szél. Hajnalra északon, északkeleten párássá válhat a levegő. Délután 25-31 fokra van kilátás.

A HÉTEN MÉG MEGTEKINTHETŐ SZEMADÁM GYÖRGY KIÁLLÍTÁSA AZ AGÓRÁBAN

A héten utoljára, egészen szombatig megtekinthető Szemadám György, Munkácsy Mihály-díjas festőművész, érdemes és kiváló művész, az MMA tagjának kiállítása a kecskeméti Hírös Agórában. Az idén 75 éves alkotó tárlata egyfajta számadás, az életút összegzése. Nem retrospektív kiállítás, hiszen a munkák az elmúlt öt éven belül készültek, mégis annak a szellemiségnek és azoknak a gondolatoknak a vizuális megjelenítése, amelyek a művészt egy életen át foglalkoztatták.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb