Mindenmás

Napi pakk: napos, őszi időnk lesz Kecskeméten, mától jelentősen csökkennek az üzemanyagárak

Napos, őszies idővel robog tovább a hét Kecskeméten, esőtől nem kell ma tartanunk. S attól sem, hogy eldobjuk az agyunkat az üzemanyagárak láttán, ugyanis mától bruttó 20 forinttal csökken a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is. Indul a szerda, mi pedig meghoztuk a reggeli kávé mellé a napindító infókat, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Brigitta, Tódor, Mária, Sándor, Csanád, Brúnó, Celina, Csák és Germán nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 139 éve született Eleanor Roosevelt, a világ első “First Lady”-je.
  • 137 éve Thomas A. Edison 19 évesen szabadalmaztatta első találmányát, a szavazatszámláló gépet.
  • 75 éve született Kepes András újságíró, író.
  • 65 éve alapították a Balázs Béla-díjat.
  • 63 éve Aretha Franklin életében először lépett szinpadra.
  • 36 éve ezen a napon sütötték meg a világ legnagyobb pizzáját a Floridai Havana-ban, amely 94 248 szeletből állt. A pizza területe 930 négyzetméter volt és az átmérője 43 méter. Súlya 20 tonna.

ŐSZIES, NAPOS IDŐNK LESZ MA KECSKEMÉTEN

Hűvösebb, őszies idő elé nézünk szerdán, Kecskeméten, ám legalább esőtől nem kell tartanunk a Hírös városban, száraz, csapadékmentes napunk lesz, sőt, időnként még a nap is megmutatja magát felettünk.

FOLYTATÓDNAK A HÍRÖS AGÓRA PROGRAMJAI

MA STARTOL A SZÜLŐK ISKOLÁJA SOROZAT ÚJ ÉVADA

2023. október 11.

17:00 Ifjúsági Otthon

Jó hír a szülőknek: a kamaszkor ép ésszel és ép lélekkel is túlélhető!
Az előző évad Segítség, itt a KAMASZKOR! c. nagysikerű előadás folytatása.
Kamaszkorban megélt konfliktushelyzetek szülői nézőpontból. Az előadás interaktív módon a kamaszt és a családot érintő konfliktushelyzetek megoldásában ad iránymutatást a kiegyensúlyozottabb családi élet megteremtése, fenntartása érdekében.
Előadó: BOGNÁR BOGLÁRKA tanácsadó szakpszichológus, családterapeuta

ÉRKEZIK SZABÓ MAGDA AZ AJTÓ CÍMŰ MŰVE

Helyszín: Hírös Agóra színházterem

Időpont: 2023. október 11.19:00

Udvaros Dorottya Kecskeméten! Az ajtó főhősét, Szeredás Emerencet, Júlia utcai otthona egykori bejárónőjéről, Szőke Juliannáról mintázta az író. Egy egyszerű, méltóságát őrző, élete borzalmait magába záró öregasszony és a sikeres művész, Szabados Magda szeretet-küzdelme mitikus mélységet nyer az önostorozó őszinteséggel feltárt történetben

MÁTÓL CSÖKKENNEK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

Ezúttal mindenkinek érdemes lesz megvárnia a szerdát a tankolással, ha megteheti: a pénteki benzinárcsökkenést követően ugyanis szerdától még olcsóbban tankolhatunk, mivel a hét közepétől a benzin és a gázolaj ára is csökken – tájékoztatott a holtankoljak.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb