Mindenmás

Napi pakk: felhős időjárással folytatódik a hét, ma még a hó is eshet Kecskeméten

Eljött a hét második napja Kecskeméten, a hétfői naphoz képest valamivel enyhébb időjárásunk lesz, egy pár fokkal jobb lesz az idő a Hírös városban, sőt, egy minimális esély még havazásra is van. 122 évvel ezelőtt, ezen a napon született Walt Disney amerikai trükkfilmrajzoló, producer és filmrendező, Miki egér és Donald kacsa figurájának megalkotója. Ez itt a hét második Napi pakkja, tarts velünk ma is!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Vilma, Krisztina, Ábel, Dalma, Csanád, Csaba, Mór, Péter, Ciklámen, Reginald és Sebő nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 122 éve született Walt Disney amerikai trükkfilmrajzoló, producer és filmrendező, Miki egér és Donald kacsa figurájának megalkotója.
  • 92 évvel ezelőtt, ezen a napon született Galambos Erzsi Kossuth-díjas színésznő (Osztrigás Mici).
  • 98 éve született Toma András az utolsó magyar hadifogoly, aki 53 évig volt fogságban.
  • Ezen a napon hunyt el 3 éve Pécsi Ildikó, Kossuth- és Jászai-díjas színésznő, rendező (Indul a bakterház), valamint 10 éve Hollósi Frigyes magyar színész (Sose halunk meg!; Roncsfilm; Csapd le csacsi!).

FELHŐS IDŐJÁRÁSSAL FOLYTATÓDIK A HÉT KECSKEMÉTEN

A hétfőihez képest valamelyest enyhül az időjárás kedden Kecskeméten, pár fokkal jobb időre számíthatunk, mint a hét első napján. Egy minimális esély a havazásra is van, kora reggel -8, -1, napközben -1, +7 fokot mérhetünk.

Keddre virradóra a fővárosban, az agglomerációban és az északkeleti részeken havazhat. Napközben már több lesz a felhő fölöttünk, inkább csak a Dunántúlon lehetnek naposabb időszakok. Délutántól nyugaton csapadékhullás kezdődik, eleinte eső, majd vegyes halmazállapot, később egyre több helyen hó lesz a jellemző. A déli-délkeleti szél délkeleten és a Dunántúl északi részén helyenként élénk lehet. Kora reggel -8, -1, napközben -1, +7 fokot mérhetünk, délnyugat felé haladva lesz enyhébb az idő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb