Disznóvágást rendeznek a Kecskeméti Piacon
2024. február 16-án, pénteken 7.00 órától a Kecskeméti Piac az árusaival összefogva hagyományokat idéző disznóvágást rendez a Budai utcai piaccsarnokhoz kapcsolódó szabadtér középső területén.
A piactéren egy közel 160 kg-os disznó kerül feldolgozásra, melyből a tapasztalt böllér kolbászt és hurkát készít. Az ételekhez szükséges alapanyagokat a piac árusai, termelői biztosítják, ezért különösen finom, minőségi falatokra számíthatnak az érdeklődők.
LÁTVÁNYSÜTÉSSEL VÁRNAK TITEKET
A program része a látványsütés. A helyszínen, a piaci Csarnok Ételbár jóvoltából tárcsán sütik majd a feldolgozott húskészítményeket: a hurkát, kolbászt. Az ínycsiklandozó kóstolóhoz forraltbort vagy teát kortyolhattok. Miközben csemegéztek, gyönyörködhettek a kézművesek igényes alkotásaiban, megismerkedhettek a termelői készítményekkel, valamint a rendezvényt szolgáló autentikus installációknak köszönhetően időutazáson vehettek részt – tudtuk meg a Kecskeméti Piac eseményéből.
A disznóvágás a belvárosi piacon különleges esemény, és érdekességként kisállatokkal is találkozhattok a piactéren az állatsimogatóban. A rendezvény vendégeként 8.30 órai kezdettel fellép a Gyopáros Nyugdíjas Egyesület Gyöngyvirág énekkara, akik színvonalas műsorukban tangóharmonikával kísért válogatott népdalcsokrot adnak elő.