Mindenmás

Napi pakk: szeles, de kellemesen meleg időjárásunk lesz ma Kecskeméten, összefogással ültetnek új fákat a Boross utcában

Csodálatos napsütéssel indítjuk a napot Kecskeméten, majd este egy hidegfront vet véget a felmelegedésnek. Napközben akár 19 fok is lehet, viszont a szél nem kímél majd bennünket! Hoztunk pár tuti programot is mára, hiszen összefogással ültetnek fákat a Boross utcában és ma is tart még a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál Kecskeméten! Reggelizz egy nagyot, és vágj bele a napba a Kecskemét365 híreivel, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A METEOROLÓGIA VILÁGNAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk nektek: Emőke, Appia, Áprilka, Emő, Kartal, Odin, Ottó és Pilis! Érdekességek:

  • ma van a Meteorológiai Világnapja! Az 1873-ban alapított Nemzetközi Meteorológiai Szervezet utódaként 1950. március 22-én Genfben megalakult a Meteorológiai Világszervezet (WMO). Másnap életbe lépett a szervezet alapokmánya, melynek emlékére határozták el 1960-ban a Meteorológiai Világnap megünneplését.
  • 101 éve született Szabó Sándor festőművész,
  • 71 éve Chaka Khan, amerikai énekesnő (I am every woman),
  • 34 éve pedig Jaime Alguersuari spanyol autóversenyző, a Brit Formula-3-ban minden idők legfiatalabb bajnoka.

NAPOS DÉLELŐTT

Szombaton nyugodtan, naposan indul a délelőtt Kecskeméten, a délután második felében azonban északnyugat felől egy markáns hidegfront érkezik. Megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé kialakulhat eső, zápor. Élénk, erős lesz a déli-délnyugati szél, majd estefelé északnyugatira fordul a légmozgás, és néhol viharossá fokozódhat. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul városunkban.

ÖSSZEFOGTAK A KECSKEMÉTIEK

A Baross utcán az elmúlt években sajnálatos módon mintegy 80 nyírfa pusztult el, ami jelentős űrt hagyott maga után nem csak a városképben, de szívünkben is. Ennek orvoslására “Az Akikért a déli harang szól a Hunyadivárosban Egyesület”, a Hunyadivárosi Tanácsadó Testület, Kecskemét Megyei Jogú Város (KMJV), a Termostar Kft., a BÁCSVÍZ Zrt., valamint további helyi vállalkozások és önkéntesek támogatásával egy társadalmi összefogás keretében új fák ültetését tervezik március végén. A faültetésre 2024. március 23-án, szombaton 10 órától kerül sor. 

AZ UTOLSÓ BOHÉM RAGTIME & JAZZ FESZTIVÁL KECSKEMÉTEN

A 20. század első felének magyar, szlovák és cseh jazz-zenéi köré épül a 33. és egyben utolsó Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál Kecskeméten. A fesztivál történetének eddigi 32 találkozóján összesen 200 zenekar és szólista, összességében mintegy ezer zenész fordult meg. A Bohém Fesztiválokra a világ minden tájáról, Európa szinte minden országából érkeztek Kecskemétre zenészek.

A Hírös Agórában pénteken kezdődő háromnapos fesztiválon a házigazda Bohém Ragtime Jazz Band a Bratislava Hot Serenaders és az Original Prague Syncopated Orchestra társaságában mutatja be a 20. század első felének magyar, szlovák és cseh tánczenéjét, elfeledett, de a két világháború között népszerű számokat előásva és újrahangszerelve. A Bohém Fesztiválon lesz Gershwin-emlékkoncert is, és nem maradhat el a közös örömzenélés sem.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb