Mindenmás

Napi pakk: felhős, szeles időjárást tartogat a kedd Kecskemétre, 98 éve született a világhírű magyar írónő, Janikovszky Éva

„Mosolyogni tessék! Persze nem szüntelenül, nem reggeltől estig, de bujkáljon bennünk a mosoly – minden eshetőségre készen -, hogy bármikor felragyoghasson” – fogadjuk meg a 98 éve született Janikovszky Éva, világhírű magyar írónő tanácsát és várjuk mosolyogva mindazt, amit a kedd tartogat számunkra! Hogy mit tartogat? Felhőket, 18 fokot, majd egy-egy záport! A többit mutatjuk a napi pakkunkban!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS JANIKOVSZKY ÉVA

Nagyon boldog névnapot nektek: Béla, Adalbert, Albert, Egon, Gellért, György, Hella, Ilka, Ilona és Sándor! Érdekességek:

  • ma van a könyv és a szerzői jogok napja! A katalánok javaslatára az UNESCO nyilvánította ezt a napot a könyv napjává.
  • 460 éve William Shakespeare színész, író, drámaíró (Rómeó és Júlia, Hamlet),
  • 98 éve látta meg a napvilágot Janikovszky Éva, Kossuth-, és József Attila-díjas író, aki elsősorban gyerekeknek írt (Kire ütött ez a gyerek?),
  • 75 éve pedig Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó.
Ma lenne 98 éves Janikovszky Éva. Fotó: Blikk.hu

FELHŐS ÉS SZELES KEDD

Kedden napközben erősen felhős lesz az ég Kecskemét felett, késő délután, estefelé pedig többfelé kialakulhatnak záporok, akár egy-egy zivatar is. Élénk, erős lesz a délkeleti-keleti-északkeleti szél. Hajnalban 3-4, napközben pedig 15 és 18 fok között alakul a hőmérséklet a városunkban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb