Mindenmás

Napi pakk: 28 fokot és szeles időjárást hoz a hétfő a Hírös Városba, ma szoríthatunk a kecskeméti érettségizőknek, terítéken a magyar nyelv és irodalom

Izgalmasan indul az új hét Kecskeméten! Napsütést és szelet is hoz a hétfő városunkba, és többek között izgulhatunk az érettségizőkért is, akik ma magyar nyelvből és irodalomból adnak számot tudásukról! Ma ünnepel Palcsó Tamás és George Clooney, de ezen a napon látta meg a napvilágot Sigmund Freud is. Szállítjuk neked a legfrissebb híreket, máris itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS PALCSÓ TAMÁS SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Ivett, Frida, Ditta, Eliz, Friderika, Ida, János, Judit, Tamara és Zsóka nevű Kecskemét365 olvasónak! Érdekességek:

  • 168 éve született Sigmund Freud osztrák pszichológus, filozófus, a pszichoanalízis atyja,
  • 111 éve Dávid Gyula Kossuth-díjas zeneszerző, népdalgyűjtő,
  • 63 éve George Clooney amerikai színész, rendező, producer (Batman és Robin, Vészhelyzet),
  • 38 éve pedig Palcsó Tamás énekes, színész.

NAPSÜTÉS ÉS SZELES IDŐJÁRÁS

Hétfőn csak fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, de csapadéktól nem kell tartani Kecskeméten. A déli-délnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 7 és 14 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. A legmelegebb órákban pedig 24-28 fokot mérhetünk.

INDUL A MAGYAR ÉRETTSÉGI

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik pénteken a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka – közölte az Oktatási Hivatal. A közlemény szerint a következő hetekben 1161 helyszínen várhatóan több mint 112 700-an érettségiznek. Ma a magyar nyelv és irodalom van terítéken, sok sikert kívánunk az érettségizőknek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb