Mindenmás

Napi pakk: szeles idő, 27 fok, babakocsis felvonulás és Ákos koncert is vár ma rád Kecskeméten

A mai nappal hivatalosan is elbúcsúztunk a májustól, hiszen itt a június! Nem is lehetne jobban kezdeni az első nyári hónapot, mint a hétvégével! Az időjárás is patent lesz (elvileg), az előrejelzések szerint bár szeles lesz a napunk, de cserébe 27 fokot és napsütést is kapunk Kecskemétre. Programokból sem lesz hiány, ugyanis délután indul a babakocsis felvonulás, majd Ákos koncert is lesz! Induljon a hétvége, kezdetnek itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS MORGAN FREEMAN SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Tünde, Angéla, Hortenzia, Júnó, Jusztián, Jusztin, Konrád, Paulina, Simeon és Tündér nevű Kecskemét365 olvasónak! Érdekességek:

  • 113 éve ezen a napon alakult az első magyar filmvállalat. Az első magyar filmvállalatot, a Hunnia Biograph Társaságot és filmgyárat, a Vígszínház melléküzemágaként hozták létre Budapesten, a mai Pannonia utca és Radnóti Miklós utca kereszteződésénél. 
  • 98 éve született Marilyn Monroe amerikai filmszínésznő,
  • 87 éve Morgan Freeman amerikai színész (Miss Daisy sofőrje, hetedik),
  • 65 éve Alan Wilder zenész, a Depeche Mode együttes tagja,
  • 52 éve pedig Sághy Tamás színész.

SZELES IDŐJÁRÁST HOZ A SZOMBAT

Szombaton a napos-gomolyfelhős időben nyugat, délnyugat felől egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás és jégeső is. Élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lesz a délnyugati, nyugati szél. A legmelegebb órákban 21-30 fokot mutathatnak a hőmérők, keleten-délkeleten számíthatunk a legmelegebbre.

ÁKOS KONCERT ÉS RENGETEG PROGRAM

Rengeteg programmal vár ma is a Nyitott Városháza programsorozat Kecskeméten! Számos program: bábelőadások, fotókiállítás a babakocsis kiállítások történetéből, retro babakocsi kiállítás, süteménysütő verseny, bábszínházi koncert, „Molyolda” kézműves foglalkozás, Paprika Jancsi csúzlizdája, „Tekergő tér” játékasztalok várják egész nap a családokat a Városházán és az előtte lévő téren. A felnőtteket szecessziós városnéző sétára és a kecskeméti Városháza díszítéseiről szóló előadásra invitálják. Ezek mellett:

  • 17:00 órakor jubileumi babakocsis és kismotoros felvonulás kezdődik a kiskörúton. A menet a Városháza elől indul.
  • 20:00 órakor pedig ÁKOS koncert lesz a Lestár tér-Katona József tér-Batthyány utca kereszteződésében felállított színpadon.

A rendezvény miatt korlátozások is lesznek:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb