Mindenmás

Napi pakk: 33 fok és sok napsütés jön ma Kecskemétre, érvényben van a vörös kód és emelkedik az üzemanyagok átlagára is

Irtó meleg lesz ma is Kecskeméten, csak akkor mozdulj ki, ha okvetlen szükséges! A hőség miatt a legmagasabb fokú hőségriasztást adták ki, és a vörös kód is érvénybe lépett. Érdekességet is hoztunk azért mára, hiszen most van a nyári napforduló, és ma ünnepel Lovasi András és Nicole Kidman is. Reggelizz bőségesen és vágj bele a mai napba, meghoztuk a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A NYÁRI NAPFORDULÓ

Nagyon boldog névnapot kívánunk nektek: Rafael, Baltazár, Fabiána, Gemma, Koppány, Margit, Özséb és Rafaella! Érdekességek:

  • ma van a nyári napforduló! Ma kezdődik a csillagászati nyár, a napforduló 22 óra 50 perckor lesz!
  • 97 éve született Dargay Attila rajzfilmrendező, többek között Pom-Pom és Vuk megalkotója,
  • 72 éve John Goodman amerikai színész (Blues Brothers 2000; A nagy Lebowski),
  • 57 éve Nicole Kidman, ausztrál származású színésznő (Az órák, Tágra zárt szemek),
  • és szintén 57 éve Lovasi András, Kossuth-díjas zenész, énekes (Kispál és a Borz, Kiscsillag).

IRTÓZATOSAN MELEG LESZ MA IS

Csütörtökön egy gyenge hidegfront miatt valamivel több felhő lehet az égen, azonban esőtől így sem kell tartanunk Kecskeméten. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi-északkeleti szél, de egy-egy viharos közeli lökés sem kizárt. Jelentősen nem esik vissza a hőmérséklet, a délutáni órákban 28-37 fokot mutathatnak a hőmérők.

HŐSÉGRIADÓ VAN

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján – tájékoztat a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közös közleményében. Mint írták, a hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

KIADTÁK A VÖRÖS KÓDOT

A várható nagy meleg miatt szerda reggel 8 órától életbe lépett az úgynevezett vörös kód, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását Kecskeméten is.

KOZMIX KONCERT – INDUL A BEACH PARTY ARÉNA

Június 20 és 23 között elszabadul az őrület Kiskunhalason, csütörtökön startol ugyanis a Beach Party Aréna, a halasi Sóstó csodálatos, lélegzetelállító partján! Külön öröm azoknak, akiknek már hiányzott Szegeden egy jó kis pörgős Kozmix buli, hogy a Fesztiválon június 22-én, szombat este Lányi Laláék diktálják az ütemet, akik ezúttal is alaposan kitesznek majd magukért: egy hatalmas élő nagykoncerttel érkeznek. Hogy mire számíthatnak a rajongók pontosan ezen az esten, arról Lányi Lalával, az együttes hódmezővásárhelyi frontemberével beszélgettünk.

EMELKEDIK AZ ÜZEMANYAGOK ÁRA

Csütörtöktől a benzin 2, a gázolaj ára 6 forinttal emelkedik. A héten ez már a második áremelés, így két nap alatt összesen a benzin 4, a gázolaj ára 14 forinttal emelkedett literenként.

VIZET OSZTANAK AZ ÁLLOMÁSOKON

A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt a MÁV-Start naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain oszt ásványvizet az utasoknak a készlet erejéig!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb