Mindenmás

Napi pakk: 33 fokos kánikulát, acélszobrászati kiállítást, és drágább tankolást hoz a szombat Kecskemétre

Programokkal és csodaszép időjárással kecsegtet bennünket ez a hétvége! Sok-sok napsütést ígérnek Kecskemétre, így visszatér a kánikula. Programot is találtunk mára, hiszen acélszobrokból nyílt kiállítás a városban! Indulhat egy csodás kecskeméti hétvége, kezdetnek meghoztuk a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A PÉTER-PÁL NAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Péter, Pál, Aladár, Aliz, Beáta, Ditta, Emma, Judit, Petra és Ulászló nevű olvasónknak! Érdeksségek:

  • ma van Péter-Pál nap, azaz az aratás kezdete! Ezen a napon megszentelték az aratóeszközöket. Szent Péter apostol volt az első pápa, a pápák és halászok védőszentje. Szent Pál a nemzetek apostola, a laikus apostoli munka, “Actio Cattolica Cursillo” – mozgalmának védőszentje.
  • 568 éve ezen a napon rendelte el a pápa a déli harangozást. A magyar és nyugati hagyomány szerint a déli harangszó  az 1456. július 22-i, nándorfehérvári diadallal függ össze, amikor a Magyar Királyság déli kapujának tartott végvárat Hunyadi János megvédte a muszlimok támadásától.
  • 75 éve született Galkó Balázs színművész, előadóművész, szinkronszínész,
  • 40 éve pedig Trokán Anna színésznő.
Fotó: Trokán Nóra/Szinház Online.

ALAKUL A KÁNIKULA

Szombaton alapvetően napos időre van kilátás Kecskeméten, elszórtan alakulhatnak ki futó záporok, helyenként zivatarok. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul, délutánra pedig 30 és 35 fok közé melegszik a levegő.

MÁR MEGTEKINTHETŐ AZ ACÉLSZOBROKBÓL KÉSZÜLT KIÁLLÍTÁS

A Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion (KASZ+) nemzetközi alkotótáborban készült alkotásokból nyílt kiállítás pénteken az IQ Kecskemét irodaházban – közölte az alkotóműhelyt szervező K-ARTS Művészeti Alapítvány kurátora, művészeti vezetője. Árvai István elmondta: az idei, június 10. és 28. között megrendezett alkotótábor csapatát Pál Katja szlovén képzőművész, Majoros Gyula képzőművész, Vinczellér Zsolt építőművész, Majoros Lili Zsófia, Hardi Ágnes, Kovács Tibor és Nagy Dániel szobrászművészek, Albrecht Fersch német képzőművész és Lilla von Puttkamer szintén német festőművész alkotta.

EMELKEDIK A BENZIN ÁRA KECSKEMÉTEN

Ismét drágulásra kell számítani a benzinárak esetében – tájékoztatott a holtankoljak.hu. Szombattól 3 forinttal kell majd többet fizetnünk a kecskeméti kutakon a benzinért, viszont a gázolaj ára változatlan marad a hétvégén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb