Mindenmás

Napi pakk: tikkasztó meleg, és harmadfokú hőségriasztás vár ma ránk Kecskeméten, Csuja Imre születésnapján

Tikkasztó meleggel folytatjuk a hetet, ma sem kell attól tartanunk, hogy megfagyunk Kecskeméten. 38 fokot jósolnak a városunkba, azonban lesz esély egy-két frissítő záporra. Ma van Szent Benedek, azaz Európa védőszentjének napja! Főzz le egy jó meleg kávét, meghoztuk mellé a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS CSUJA IMRE

Nagyon boldog névnapot nektek: Nóra, Lili, Bence, Bende, Benedek, Eleonóra, Helga, Lilla, Olga, Olivér, Ráhel és Ulrik! Érdekességek:

  • ma van Szent Benedek, Európa védőszentjének napja! Nursiai Benedek a bencés rend alapítója és regulájának kidolgozója. 1964-ben VI. Pál pápa a nyugati szerzetesség alapítójaként és az európai szellemiség alakítójaként Európa védőszentjévé nyilvánította.
  • 90 éve született Giorgio Armani divattervező,
  • 65 éve Richie Sambora a Bon Jovi együttes tagja,
  • 64 éve pedig Csuja Imre színész (Üvegtigris – Csoki).

MARAD A TIKKASZTÓ MELEG

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős időben elszórtan, nagyobb számban a Duna-Tisza közén, így Kecskemét környékén is kialakulhatnak frissítő záporok, zivatarok. Helyenként megélénkül az északias szél. Fokozódik a forróság, délután 34-40 fokot mutatnak majd a hőmérők.

HARMADFOKÚ RIASZTÁS KECSKEMÉTEN

Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe vasárnaptól péntek éjfélig! Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján rendelte el a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást az ország egész területére július 7-től július 12-ig.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb