Kikapcs

Napi pakk: ma se hagyjuk otthon az esernyőnket, Al Pacino születésnapján is programokkal vár minket a Hírös Agóra és a Katona József Könyvtár

Ma sem lesz sokkal jobb időnk Kecskeméten, mint tegnap, úgyhogy érdemes bedobni az esernyőt a táskánkba, mielőtt elindulunk dolgozni. Ma 83 éves Al Pacino amerikai színész és rendező, izgalmas programokat rendeznek ma a Hírös Agórában és a Katona József Könyvárban is. Ez itt pedig a Kecskemét365 Napi pakk a reggeli kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Márk nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 83 éve ezen a napon született Al Pacino amerikai színész, producer, rendező
  • 59 éve ezen a napon született Hank Azaria, aki leginkább a Simpson családban nyújtott szinkronszerepeiről ismert amerikai színész
  • 35 éve ezen a napon meghalt Pataki Ferenc olimpiai bajnok tornász
  • 54 éve ezen a napon született Renée Zellweger Oscar-díjas amerikai színésznő
  • 108 éve ezen a napon született Szabó Sándor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész
  • 93 éve ezen a napon született Ferrari Violetta, Jászai Mari-díjas magyar színésznő
  • 85 éve ezen a napon Bíró László József bejelentette első golyóstoll-szabadalmát Töltőtoll néven

EGY PÁR NAPIG VISSZATÉR A ROSSZ IDŐ KECSKEMÉTRE

Egy pár napig még biztosan visszatér a felhős idő Kecskemétre is, kedd reggel nyugaton szakadozottabb lesz a felhőzet, míg keletebbre folytatódik a csapadékosabb idő. Napközben északnyugat felől többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, de már többfelé számíthatunk naposabb időszakokra is. Élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban 5-13 fok, napközben 12 -20 fok várható, a borongósabb északkeleti tájakon maradhat hűvösebb az idő.

PROGRAMOK A KATONA JÓZSEF KÖNYVTÁRBAN ÉS A HÍRÖS AGÓRÁBAN

Mára is jutnak programok Kecskeméten, a Katona József Könyvtárban délután 17 órától Testképek a kortárs művészetben – A művész teste címmel műveszettörténeti tematikájú előadást rendeznek. Az előadó Virág Ágnes művészettörténész lesz, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem oktatója. Kecskemétre látogat holnap Márai Sándor Kaland című műve, a szerző katartikus drámája egy szenvedélyes szerelmi és karriertörténet, melyet este 19 órától a Hírös Agóra színháztermében nézhetnek meg az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb