Mindenmás

Napi pakk: 33 fok, sok-sok napsütés és hőségriasztás vár ma Kecskeméten, a bíróságok napján

Kitört a hétvége! Igazi strandidő lesz Kecskeméten, sok-sok napsütéssel! Szerencsére csapadékra ma sem kell számítani, de jobb ha tudod: a hőségriasztás még mindig érvényben van, készülj fel a hőségre. Mutatjuk a nap legfontosabb napindító híreit, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS A BÍRÓSÁGOK NAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Henrik, Roland, Aurél, Egon, Leonóra és Manuéla nevű Kecskemét365 olvasónak! Néhány érdekesség:

  • ma van a bíróságok napja Magyarországon. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács 2000-ben július 15-ét a Bíróságok Napjává nyilvánította, annak emlékére, hogy 1869-ben ezen a napon hirdették ki a bírói hatalom gyakorlásáról szóló törvényt.
  • 177 éve ezen a napon nyílt meg az első magyarországi vasútvonal. Pest és Vác között közlekedett a vonat,
  • és ma ünnepel Liptai Klaudia színésznő, műsorvezető is, aki 50 éves lett.

ZAVARTALAN NYÁRI IDŐJÁRÁS

Szombaton szinte zavartalan lesz a napsütés, esni nem fog. A déli, délkeleti szél olykor felélénkülhet, de erős széllökés csak néhol északnyugaton lehet. 30-35 fok között alakul a csúcshőmérséklet Kecskeméten.

LEGMAGASABB FOKÚ HŐSÉGRIADÓ KECSKEMÉTEN

Az országos tisztifőorvos, Müller Cecília az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2023. július 15-én (szombaton) 00.00 órától 2023. július 19-én (szerdán) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb