Közélet

Rekordokat dönget ez a nyár: az év eddigi legmelegebb napja volt a vasárnapi, új csúcs született a szomszédos vármegyében

Az év eddigi legmelegebb napja volt vasárnap: a szomszédos Csongrád-Csanád vármegyei, Derekegyházon 38,1 Celsius-fokot regisztráltak – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán hétfőn.

Beszámolójuk szerint vasárnap derült vagy gyengén gomolyfelhős, napos idő volt, a  csúcshőmérséklet 31 és 38 fok között alakult. A Derekegyházon mért 38,1 fok jelenti az új csúcsot idén nyáron – tették hozzá. Közölték azt is, hétfőn is hasonló hőségben van részünk, ezt követően viszont a jelenlegi előrejelzések alapján napokig nem lesz ennyire meleg az országban.

SZERDÁIG HARMADFOKÚ HŐSÉGRIADÓ VAN ÉRVÉNYBEN KECSKEMÉTEN ÉS KÖRNYÉKÉN

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleménye szerint Müller Cecília országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót rendelt el 2023. július 15-én (szombaton) 00.00 órától 2023. július 19-én (szerdán) 24.00 óráig az ország egész területére.

REKORDOKAT DÖNGET EZ A NYÁR

Július 3-án egy hét évvel ezelőtti rekord dőlt meg, rögtön másnap azonban még ennél is melegebb volt. A műszeres mérések kezdete óta még soha nem volt ilyen magas a Föld átlaghőmérséklete, az átlaghőmérséklet 17,18 fokig emelkedett.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat FB/MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb