Mindenmás

Napi pakk: 16 fok körüli időjárás, estére pedig eső vár ma ránk Kecskeméten, ezen a napon született Erkel Ferenc, a Himnusz megzenésítője

Változékony időjárást hoz a hét második napja Kecskeméten: kedden egymást váltják majd a napos és felhős időszakok napközben, estére viszont ismét egy újabb front érkezik, ami csapadékot hoz magával. 212 évvel ezelőtt, ezen a napon született Erkel Ferenc zeneszerző, a magyar Himnusz megzenésítője. Ez itt a keddi Kecskemét365 Napi pakk, tarts velünk ma is!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Rezső, Lázár, Ernő, Karina, Rudolf, Florentin, Engelbert, Csenger, Éneás és Raul nevű Olvasónknak.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 212 éve született Erkel Ferenc zeneszerző, a nemzeti opera megteremtője, a magyar Himnusz megzenésítője. Fő műve a Bánk Bán című opera.
  • 155 éve Varsóban megszületett Marie Curie lengyel származású Nobel-díjas francia vegyész és fizikus.
  • 253 éve orvosi fakultás jött létre a nagyszombati egyetemen, ez a szervezett orvosképzés kezdete Magyarországon.
  • 9 éve ezen a napon meghalt Gera Zoltán, Gera Zoltán, Kossuth-díjas színművész, a Nemzet színésze

VÁLTOZÓ IDŐJÁRÁSRA SZÁMÍTHATUNK MA KECSKEMÉTEN

Csípősen hideg reggel után változóan felhős-napos időjárásunk lesz kedden a Hírös városban, estére pedig csapadék is érkezhet. Napközben 10 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden változóan felhős-napos időre számíthatunk, az Északi-középhegység térségében helyenként csak lassan oszlik fel a hajnalra képződő köd és rétegfelhőzet. Napközben csak helyenként lehetnek kisebb záporok, majd délutántól egy hidegfront hatására délnyugat felől egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor. A szél legfeljebb keleten, északkeleten lehet élénk. Hajnalban 2-10, napközben 10-18 fok várható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb