Kikapcs

A Nagy Dalkultúrák című előadással kezdődik meg a héten a 14. SZÍN-TÁR fesztivál Kecskeméten

Március 23-án, csütörtökön megkezdődik a 14. SZÍN-TÁR fesztivál, azaz Színművészeti Egyetemek Találkozója a kecskeméti Kelemen László Kamaraszínházban. Idén is fantasztikus előadásokra van kilátás a színművészeti egyetemek évről évre megrendezésre kerülő találkozóján. A program hat napon keresztül, egészen március 29-ig tart.

Kecskemétre érkeznek a héten a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színművész osztályának növendékei, hiszen megkezdődik a 14. SZÍN-TÁR fesztivál, melynek idén is a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ad otthont. Rögtön csütörtökön, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói egy nagyszerű zenés előadással készülnek, ami a Nagy Dalkultúrák címet viseli, az előadás azonban attól lesz igazán különleges, hogy zongorán a csapat osztályvezető tanára, Selmeczi György is kíséri a produkciót – írja közösségi oldalán a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház.

A NAGY DALKULTÚRÁK CÍMŰ ZENÉS ELŐADÁS NYITJA MEG A FESZTIVÁLT

Mint a rendezvény honlapján írják, a Nagy dalkultúrák című produkció egy zenés előadás, amelynek keretein belül varázslatos világ nyílik meg számunkra, ahol elvisznek minket az orosz románcok, a berlini kabarék, a francia sanzonok és a pesti kuplék világába. Selmeczi György, a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves zenés színművész osztályának osztályvezető tanára azt is elmondta, hogy milyen koncepció mentén állt össze a produkció:

„Leginkább szcenikus koncertnek lehet tekinteni a Nagy dalkultúrák című produkciót, amely egyfajta összegzése egy rendkívül elmélyült, mintegy két és fél éves stúdiumnak, amelynek során a hallgatók a DAL-nak – mint az ember önkifejezés primér eszközének, egyben a mindenkori kultúra egyik alaptoposzának – a kutatását tűzték ki célul.”

olvasható a fesztivál honlapján.

Az előadást a közönség március 23-án 19 órakor tekintheti meg a Kelemen László Kamaraszínház színpadán.

Borítókép: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb