Kikapcs

Az lehetsz, ami csak szeretnél! Idén is megrendezik a Lányok Napját a kecskeméti Neumann János Egyetemen

Április 27-én rendezi meg a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) a Lányok Napja elnevezésű programot, amelyre immáron 12. alkalommal várják a tudományok, a technológia és az informatika világa iránt érdeklődő fiatalokat. Kecskemét sem marad ki a programból, a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán reggel 9 órára várják a modern technológia iránt érdeklődő lányokat.

BEMUTATJÁK AZ ÚGYNEVEZETT STEM – SZAKMÁK SOKSZÍNŰSÉGÉT ÉS A JÖVŐBEN REJLŐ LEHETŐSÉGEKET

A kezdeményezés célja, hogy a pályaválasztás előtt álló általános iskolás és középiskolás diákok tapasztalatot szerezzenek a jövő munkahelyeiről. Az eseményen a fiataloknak bemutatják STEM-szakmák (természettudományok, technológia, mérnöki tudományok, matematika) sokszínűségét és a jövőben rejlő lehetőségeket. Kiderül egyebek mellett, hogy hogyan tölti munkanapját egy szoftvertesztelő, közlekedésmérnök vagy épp egy kutató – írták a közleményben.

A NEUMANN JÁNOS EGYETEMEN IS EGYRE TÖBB LÁNY KEZDI MEG TANULMÁNYAIT

A Neumann János Egyetem széles palettán kínál képzéseket, perspektívát nyújtva az agrár-, gazdasági, műszaki és informatikai területek iránt érdeklődők számára. Az egyetemen egyre több lány kezdi meg tanulmányait, letéve ezzel karrierje alapjait gépészmérnök, járműmérnök, logisztikai mérnök, mérnökinformatikus hallgatóként; akár duális képzési formában is. A kutatás-fejlesztés regionális központjaként szoros együttműködésben a cégekkel számos fejlesztés kidolgozásában vesznek részt a járműtechnológia, az automatizálás, az ipari informatika és az anyagtudomány területén.

A LÁNYOK NAPJA PROGRAM ÍGY ALAKUL A NEUMANN JÁNOS EGYETEMEN

A nyílt nap során megismerkedhetnek az érdeklődő fiatalok az informatikus, mechatronikai mérnök, mérnök-informatikus, programozó, gépészmérnök, logisztikai mérnök, valamint anyagmérnök szakmák rejtelmeivel.

9.00-9.15 – Érkezés, Köszöntő.
9.15-10.30 – Kerekasztal beszélgetés női oktatókkal, jelenlegi és volt hallgatókkal, sikeres vezető beosztású nőkkel az ipari szektorból.
10.45-12.00 Kukkants be a kulisszák mögé…

  • Mi az a Tőzsdetojás?
  • Kávézz Yumi robottal!
  • Hogyan születnek a telefonos applikációk?
  • Mi köze a lézernek a szépségiparhoz?
  • Mivel foglalkoznak a lányok egy járműépítő csapatban?
  • Ismerd meg a modern biogazdálkodás alapjait!

12.00-14.00 Tavaszi piknik, Airsoft bemutató

ÍGY TUDSZ JELENTKEZNI

A programok ingyenesek, azonban regisztrációhoz kötöttek, amit a lanyoknapja.hu weboldalon tehetnek meg az érdeklődők. A szervezők tájékoztatása szerint azért fontos a rendezvény, mert míg a munkaerőpiacon egyre jobban felértékelődnek a technológiai és informatikai ismeretek, a nők közül még mindig lényegesen kevesebben választják ezeket a szakterületeket, ami nagy hatással van arra, hogy természettudományos és informatikai szektorban évek óta munkaerőhiány tapasztalható.

Forrás: MTI/lanyoknapja.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb