Kikapcs

Májusban is meglepi a kecskemétieket a Filharmónia, skandináv páros és világhírű népdalénekes érkezik a városba

Hatalmas sikert aratott április elején a Filharmónia Kodály bérletének záró koncertje: az Anima Musicae Kamarazenekar Balázs János zongoraművésszel kápráztatta el a kecskemétieket a Hírös Agórában. A koncert akkor olyan jól sikerült, hogy Balázs Jánosnak több ráadást is adnia kellett a közönségnek. A Filhmarmónia viszont újabb nagy dobásra készül Kecskeméten, május 24-én skandináv zenészpáros érkezik a Hírös városba az Országos Egyházzenei Fesztivál keretében. A Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatóját mindkét eseményről kérdeztük.

Fantasztikus siker – válaszolta Szamosi Szabolcs Liszt Ferenc díjas orgonaművész, amikor arról kérdeztük, hogyan sikerült a Filharmónia előző koncertestje Kecskeméten. Mint megtudtuk, április 4-én a Hírös Agórában az Anima Musicae Kamarazenekar és Balázs János zongoraművész kényeztette el a kecskeméti füleket, olyannyira, hogy a közönség még ráadást is kért: Balázs János pedig természetesen teljesítette a kérésüket. Mint mesélte, külön öröm volt látni, hogy milyen szeretettel és kedvvel fogadta a kecskeméti publikum az előadókat, akik többet között Grieg, Liszt és Csajkovszkij darabjait is eljátszották. A Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója viszont biztosított róla bennünket, hogy nem ez volt az utolsó ilyen komolyzenei szenzáció a városban.

Olyannyira nem, hogy azt is elárulta nekünk, a Filharmónia már javában készül a tavaszi-nyári időszakra, amelynek bizony Kecskemét is a része lesz, május végén ugyanis megrendezik az országos Con Spirito Egyházzenei Fesztivált. Ennek kecskeméti állomása május 24-én a Kecskeméti Evangélikus templom lesz, ahol egy nagyon különleges népzenei koncerttel várják az érdeklődőket, mivel az említett fesztivál az idei esztendőben a népzenére fókuszál. A Filharmóniának köszönhetően egy skandináv páros érkezik a városba: Erik Rydvall, aki nikkelhárfán, egy tradicionális svéd népi hangszeren, Gunnar Idenstam pedig orgonán fogja lenyűgözni a komolyzene szerelmeseit. Amikor azt hittük, ezt a felhozatalt már nem lehet fokozni, a Liszt Ferenc díjas orgonaművész hozzátette: a programot még kiegészíti Sebestyén Márta, világhírű népdalénekes is.

A részletes Filharmónia-programot itt tudod megtekinteni, ha pedig jegyet vennél a májusi koncertre, azt IDE KATTINTVA teheted meg.

Cikkünk szponzorált tartalom.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb