Kikapcs

Diana hercegnő, Erzsébet királynő és I. Ferenc József aláírásával nyílt Márián Zoltán autogram-gyűjteményéből nemzetközi kiállítás a Hírös Agórában

Államfők dedikáltak címmel grandiózus nemzetközi kiállítás nyílt hétfőn Dr. Márián Zoltán autogram-gyűjteményéből a történelmet formáló neves személyek kézjegyeivel, mint például Diana hercegnő, Erzsébet királynő, vagy I. Ferenc József aláírásával, a Hírös Agórában, tudatta az intézmény.

A TÁRLATON LÁTHATÓ DIANA HERCEGNŐ, ERZSÉBET KIRÁLYNŐ ÉS I. FERENC JÓZSEF ALÁÍRÁSA IS

A tárlat 70 tablónyi aláírt fényképet és dokumentumot foglal magába, a történelmet formáló neves személyek kézjegyeivel. Dedikáltak, többek között: I. Ferenc József, Andrássy Gyula, Tisza István, Nagy Imre, Diana hercegnő, Erzsébet királynő, Nyikita Szergejevics Hruscsov, Kádár János, Franco tábornok spanyol diktátor.

A MEGNYITÓN A GYŰJTEMÉNY TULAJDONOSA IS BESZÉDET MONDOTT

A kiállítást hétfőn Földi Jácint, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar trombitaművészének játéka után Barta Dóra, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ ügyvezető igazgatója nyitotta meg, majd a gyűjtemény tulajdonosának szavaival zárult az esemény.

TÖBB NAGYKÖVETSÉG KÉPVISELŐJE IS BEJELENTKEZETT AZ ESEMÉNYRE

A jeles eseményre több nagykövetség képviselője is bejelentkezett: José Ramón Rivero González nagykövet és Jimmi Andrade első titkár Venezuela képviseletében, Drago Horvat főkonzul Horvátország képviseletében, Dr. Fadi Elhusseini nagykövet Palesztinából, Dona Rosario Molinero nagykövet és Javier Paniagua nagykövetségi harmadtitkár Mexikó képviseletében, Nigéria képviseletében Dr. Modupe Enitan IRELE nagykövet.

MÁRIÁN ZOLTÁN MÉG NYOLCADIKOS DIÁKKÉNT KEZDTE AZ ALÁÍRT FOTÓK GYŰJTÉSÉT

Dr. Márián Zoltán Csengerben született. Az 1960-as években, nyolcadikos korában kezdte el az aláírt fotók gyűjtését, ez később hobbivá majd szenvedéllyé vált. Az évek során több, mint 3000 dedikált fotót gyűjtött össze. Heteket, hónapokat, akár éveket is várt egy-egy válaszra, de kitartása 45 év várakozás után továbbra is töretlen.

A TELJES GYŰJTEMÉNYBŐL KÖNYV IS SZÜLETETT, MELYNEK BEMUTATÓJA SZERDÁN LESZ A HÍRÖS AGÓRÁBAN

Dr. Márián Zoltán teljes gyűjteményét összefoglalta Az Államfők dedikáltak – Világhírű autogramok és történetük című könyvében, melynek társszerzője lánya, Márián Éva Dorina. Az Államfők dedikáltak – Világhírű autogramok és történetük című könyv 2020-ban jelent meg magyar és angol nyelven, a kötetet a 2022-es őszi Frankfurti Nemzetközi Könyvvásáron is bemutatták. A szerző 500 személy életrajzát és közel 700 dedikált fotót oszt meg az olvasóval.

Április 26-án, szerdán a Hírös Agórában lehetőség lesz megismerkedni a szerzőkkel és történeteikkel a 17 órakor kezdődő, a kiállításhoz kapcsolódó könyvbemutatón, Kriskó János, televíziós riporter közreműködésével. A kiállítás április 29-én, 15 óráig látogatható.

Forrás és fotók: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb