Kikapcs

Dobpergés: kiderült, melyek Kecskemét és környékének legjobb borai

Illatozták, kóstolgatták a tapasztalt borbírák szerdán azt a 31 tételből álló sort, melyet beneveztek a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata által szervezett borversenyre. A kecskeméti Veyron Ebédlő és Rendezvényházban zajló versenyen végül ki is hirdették a győzteseket, így az is kiderült, mely nedűk érdemelték ki idén a vármegye legjobb fehér, – rozé, és – vörösbora címet.

A versenyben résztvevő nedűk két borvidékről érkeztek: a Hajós-Bajai Borvidék 12 tételt, míg a Kunsági Borvidék 19 tételt nevezett be. Fehér és rozé kategóriában 12-12 bor indult, míg vörös kategóriában 7 fajta bort kóstolhattak a szakavatott bírák. Az alapos mérlegelést követően Szabó Attila a MATE Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet Kecskeméti Kutató Állomásának vezetője hirdette ki a győzteseket. Ezek szerint:

  • Bács-Kiskun Vármegye Fehérbora címmel büszkélkedhet a Gedeon Birtok Generosája,
  • a legjobb rozébornak a Damax Kft. Kékfrankos rozéját választotta a zsűri,
  • nem utolsó sorban pedig a legjobb vörösbornak a Koch Borászat Cabernet Franc-ja bizonyult.

A verseny során keresték a Feltörekvő Borász cím nyertesét is. A 17 beérkezett nevezésből itt Knehr István, a Knehr Pince borásza került ki győztesként és kapta meg az elismerő Bács-Kiskun Vármegye Feltörekvő Borásza címet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb