Kikapcs

Működő vasútmodellekkel és különleges relikviákkal vár a Vasútmodellező Alkotóműhely Kecskeméten a Múzeumok Éjszakáján

Idén 18 település 19 helyszínével csatlakozott a MÁV-Volán-csoport a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz, szombaton többek között Kecskeméten várja programokkal az érdeklődőket – közölte a MÁV-csoport kedden az MTI-vel.

Idén is jön a Hírös városba a Múzeumok Éjszakája országos programsorozat. Június 24-én megannyi helyszínen várják Kecskeméten az érdeklődőket számtalan színes programmal, köztük a MÁV is.

KECSKEMÉTEN VÁR A VASÚTMODELLEZŐ ALKOTÓMŰHELY

A vasúttársaság közleménye szerint Kecskeméten, a Vasútmodellező Alkotóműhelyben működő vasútmodellek, Kandó Kálmán-terepasztal és dioráma várja az érdeklődőket, de lehetőségünk nyílik testközelből megnézni a régi vasúti ruhákat, berendezési tárgyakat és eszközöket, valamint vasúti dokumentumokat.

PETŐFISZÁLLÁS IS FELKÉSZÜL

Emellett vármegyénkben a MÁV szervezésében Petőfiszállás vasútállomáson, a Szentkúti Vasúttörténeti Emlékhelyen a pályafenntartási, vontatási-gépészeti, forgalmi szakszolgálatok munkájába nyerhetnek betekintést az érdeklődők.

SZÍNES PROGRAMOKKAL KÉSZÜL A CIRÓKA BÁBSZÍNHÁZ IS

Június 24-én, szombaton, a Múzeumok Éjszakája keretében, szintén a 10. Színházi Olimpia szervezésében tölthetünk el egy izgalmas estét a Ciróka Bábszínházban. Alábbi cikkünkben mutatjuk a programokat.

A Múzeumok Éjszakája teljes kecskeméti programjaiból IDE kattintva szemezgethetsz.

Forrás: MTI, muzeumokejszakajakecskemet.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb